Bursa de la New York a inchis miercuri in scadere, din cauza temerilor legate de criza datoriilor de stat din Grecia, in timp ce datele economice slabe din Statele Unite anunta noi corectii pe piata de capital, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Actiunile bancilor au fost afectate de avertismentul Moody's ca ar putea reduce ratingurile institutiilor de credit franceze din cauza expunerii pe datoriile statului elen.

Totodata, datele economice anuntate in SUA indica pentru viitorul apropiat probleme generate de preturile tot mai mari si cresterea economica slaba.

Indicele Standard & Poor's (S&P) 500 este foarte aproape de un prag tehnic, iar scaderea sub acest nivel va determina accelerarea trendului descendent al pietei.

Sectorul asigurarilor a inregistrat scaderi abrupte, in medie de 3%.

Companiile energetice au tras de asemenea piata in jos, din cauza temerilor legate de cerere determinate de datele economice slabe. Pretul petrolului a coborat la cel mai redus nivel din februarie, afectand actiunile petroliere.

Totodata, estimarile privind profiturile mai multor companii, inclusiv Ford, au subliniat pesimismul privind impactul unei economii slabe asupra mediului de afaceri.

Indicele Dow Jones Industrial Average a inchis in scadere cu 1,48%, iar S&P 500 a pierdut 1,74%, in timp ce piata Nasdaq a coborat cu 1,76%.

In pofida presiunilor negative de pe Wall Street, operatorul de posturi de radio online Pandora Media a reusit un debut de succes in prima zi de tranzactionare la New York, inchizand in urcare cu 8,9% dupa ce avansa la un moment dat in cursul sesiunii cu 48,4%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri