Fondul Proprietatea (FP) a cheltuit 86 de milioane lei din totalul de 120 milioane lei alocat programului de rascumparari inceput in luna mai. Daca rascumpararile continua in ritmul actual, programul s-ar putea incheia pana la sfarsitul lui septembrie.
FP a rascumparat pana la aceasta data 1,22% din propriul capital, sau 168 de milioane actiuni din totalul de 1,37 miliarde vizat de intregul program.

Pretul mediu platit de Fond pentru propriile titluri este de 0,5113 lei/unitate. Actiunile Fondul Proprietatea se tranzactionau in sedinta de marti la pretul de 0,512 lei/unitate.

Pretul maxim platit pentru un titlu FP a fost de 0,5359 lei, in vreme ce minimul a fost de 0,4843 lei.

Planul formulat de managerii Fondului Proprietatea prevede rascumpararea a maximum 9,98% din actiuni, la preturi cuprinse intre 0,2 lei/unitate si 1,5 lei/unitate. Initial, suma alocata programului era de 216,6 milioane lei, insa aceasta s-a redus la 120,3 milioane lei dupa ce actionarii au decis distribuirea unei parti mai mari din profit sub forma de dividende.

Programul de rascumparare este desfasurat pentru sprijinirea pretului actiunilor FP, precum si pentru reducerea discountului fata de activul net unitar. In prezent, discountul depaseste 50%. De la inceperea rascumpararilor actiunile Fondul Proprietatea au crescut cu 3,88%.

Cehii de la Wood&Co intermediaza achizitiile facute de FP in cadrul programului de rascumparare.

Sursa imagine: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri