Consiliul de administratie al SIF 2 Moldova a convocat Adunarea Generala a Actionarilor pe 23 septembrie, pentru a vota initierea demersurilor legale pentru propunerea listarii BCR, pentru a discuta variantele alternative cotarii si eventuala revocare a administratorului Alexandru Matei.
Pe ordinea de zi a AGA se afla mandatarea CA pentru a solicita Erste Bank si BCR initierea procedurilor de listare la BVB si de a solicita BCR convocarea AGA pentru a discta cotarea. De asemenea, se va preenta raportul CA SIF Moldova privind demersurile efectuate cu privire la procesul de listare si variantele alternative listarii pentru lichidizarea actiunilor BCR, se arata in convocatorul remis Bursei de Valori Bucuresti.

Consiliul de Administratie va propune actionarilor ca in situatia in care listarea nu este posibila, din motive independente de SIF Moldova, sa negocieze alternative pentru lichidizarea actiunilor BCR, prin vanzare, aport, schimb sau alte instrumente.

Actionarii vor discuta si mentinerea calitatii de administrator a lui Matei Alexandru ca urmare a neindeplinirii exacte a hotararii AGA din 24.04.2004 si a unui conflict de interese nedeclarat. In AGA vor fi prezentate concluziile raportului de extertiza privind prejudiciul produs companiei si va fi supusa aprobarii pornirea actiunii in raspundere impotriva administratorului Matei Alexandru pentru prejudiciile produse SIF 4.

Administratorul SIF Moldova acuzat de o posibila prejudiciere a companiei, Alexandru Matei, a declarat pentru wall-street.ro ca a actionat in instanta administratorii SIF2, pentru afectarea imaginii si reputatiei.

Dupa ce Consiliul de Administratie al SIF Moldova a comunicat public ca suspecteaza unul din membri de posibila prejudiciere a companiei, acesta reactioneaza, acuzand “un complot concertat”. Citeste aici declaratiile administratorului implicat, Alexandru Matei, presedintelui si vicepresedintelui companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri