Drepturile de preferinta emise de New Europe Property Investments plc. (NEPI), in cadrul Sectorului Alte Instrumente Financiare Internationale vor fi disponibile la tranzactionare incepand de marti, 15 noiembrie, pana vineri, 18 noiembrie.
Simbolul emisiunii de drepturi este NEPR01. Tranzactiile vor fi decontate in lei iar blocul de tranzactionare este de 1 drept de preferinta.

In cadrul ofertei se vor emite 14,28 milioane de actiuni, insotite de drepturi de preferinta, aceasta fiind prima operatiune de acest tip din Romania pentru o companie straina.

Pretul de subscriere pentru actiunile noi este de 2,8 euro pentru actionarii inregistrati in Marea Britanie si Romania si 30 ranzi pentru cei din Africa de Sud, pret calculat pentru un curs de 10,7 ranzi/euro.

Investitorii romani vor putea subscrie 16,14 titluri noi la 100 de actiuni detinute de acestia la 4 noiembrie, iar data de referinta pentru investitorii inscrisi in registrul Africa de Sud sau in registrul din Marea Britanie, va fi de 11 noiembrie.

Fortress Income 2 Proprietary Limited, o filiala detinuta de Fortress Income Fund Limited, a fost de acord sa subscrie toate actiunile din oferta de drepturi, in schimbul unui comision de 2,17 milioane de razi, echivalent cu 0,5% din anagajamentul sau de subscriere.

Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) a inregistrat in primele noua luni ale acestui an un profit atribuabil actionarilor de 8,5 milioane de euro.

NEPI a inregistrat in primele trei trimeste un profit net de 8,5 milioane de euro si venituri din chirii de 24,4 milioane de euro. Anul trecut, profitul atribuabil actionarilor NEPI s-a ridicat la 6,9 milioane de euro, in timp ce veniturile obtinute din chirii au cumulat 21,3 milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri