Asocierea dintre BRD - Groupe Societe Generale si SSIF Swiss Capital va intermedia oferta publica primara de vanzare pe bursa a unui pachet de 12% din capitalul producatorului de energie Complexul Energetic Oltenia, scrie Mediafax.
Consortiul, singurul ofertant pentru derularea operatiunii, a fost selectat joi de Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Complexului Energetic Oltenia.

Privatizarea Complexului Energetic Oltenia se va face prin majorarea capitalului cu 15,29% si admiterea la tranzactionare a titlurilor, prin emisiune de actiuni, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Din acest pachet, Fondul Proprietatea, actionar minoritar al producatorului de energie, va avea dreptul sa subscrie 3,29%, pentru mentinerea participatiei.

Complexul Energetic Oltenia are un capital social de 1,27 miliarde lei. Statul detine prin Ministerul Economiei 77,17% din actiuni, iar Fondul Proprietatea detine 21,53% din titluri.

Producatorul de energie a fost infiintat anul trecut prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari si Turceni si a Societatii Nationale a Lignitului Oltenia.

Guvernul a convenit initial cu Fondul Monetar International sa listeze 15% din capitalul Complexului Energetic Oltenia, iar pana in luna octombrie a anului in curs sa vanda pachetul majoritar de actiuni catre un investitor strategic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri