Pretul argintului a scazut luni cu pana la 7%, la 20,7 dolari pe uncie, cel mai redus nivel din septembrie 2010, iar aurul s-a depreciat pentru cea de-a opta sedinta consecutiv, cu 1,5%, la 1.338 dolari pe uncie, prelungind cel mai indelungat trend descendent din martie 2009, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.
Argintul a pierdut 30% din pret de la inceputul acestui an, cea mai slaba performanta in randul metalelor pretioase, pe fondul temerilor ca cererea din industrie nu este suficient de solida pentru a compensa scadera interesului investitorilor.

Pretul argintului, utilizat pentru productia de electronice si panouri solare, trece printr-o perioada de scadere abrupta din cauza temerilor privind incetinirea cresterii economice a Chinei si prelungirea recesiunii din zona euro.

Cei mai recenti indicatori economici din China s-au plasat sub estimari, iar premierul Li Keqiang a semnalat ca autoritatile dispun de spatiu de manevra limitat in ceea ce priveste utilizarea de masuri de stimulare pentru a atinge tintele de dezvoltare economica.

Banca Natixis noteaza intr-un raport ca numarul instalatiilor fotovoltaice a inregistrat anul trecut, la nivel global, cea mai slaba crestere din ultimii 6 ani. Vanzarile scazute de panouri solare in UE au incetinit si cererea pentru argint.

Pe de alta parte, pretul aurului inregistreaza cel mai indelungat trend descendent din 2009, in urma scaderii cererii din partea investitorilor pentru active cu grad scazut de risc, si, mai recent, pe fondul aprecierii dolarului.

Sursa foto: theprospectorsite.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri