Distribuitorul de electricitate controlat de stat Electrica SA va fi listat pe piata de capital, potrivit OPSPI, la sfarsitul lunii octombrie, dupa mai multe amanari, actionarul majoritar vizand cedarea pachetului majoritar de actiuni catre investitori privati.
Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Gabriel Dumitrascu, a declarat, joi, ca prin cedarea controlului la Electrica statul va avea venituri mai mari, conform Mediafax.

Executivul opta anul trecut pentru vanzarea unor pachete minoritare din capitalul fiecarei filiale de distributie a energiei detinute de Electrica. Operatiunea era planificata pentru a doua jumatate a anului trecut.

La mijocul anului trecut Guvernul anunta ca Electrica va fi privatizata in prima parte anului 2013.

Electrica are un capital social de 2,06 miliarde de lei. Cinci din cele opt filiale de distributie a energiei ale Electrica au fost privatizate in perioada 2004-2008 catre grupurile CEZ (Cehia), Enel (Italia) si E.ON (Germania).

Compania de stat mai are trei filiale de distributie, una de furnizare a energiei si o suibsidiara de servicii si mentenanta.
Tot in acest an va fi listata la bursa si Nuclearelectrica, 10% din titlurile companiei urmand sa fie tranzactionate, din iulie, pe piata de capital. Producatorul de gaze Romgaz Medias va iesi pe bursa in octombrie, cu un pachet de 15% din actiuni.

In aprilie a fost derulata o oferta secundara pentru vanzare a 15% din capitalul Transgaz, in urma careia statul a obtinut 72 milioane de euro.

Listarile si privatizarile companiilor de stat au fost agreate de Guvern cu Fondul Monetar International. Executivul de la Bucuresti a amanat de mai multe ori aceste operatiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri