Fondul Proprietatea (FP) a rascumparat actiuni in valoare de 3,4 milioane de lei in prima zi din cadrul celui de-al patrulea program de achizitii. Compania vizeaza cumpararea de titluri reprezentand pana la 7,97% din capital.

Compania a platit 3,25 milioane de lei pentru a cumpara de pe bursa 3,4 milioane de actiuni proprii, reprezentand 0,027% din numarul total de titluri. Achizitiile au avut loc la un pret de 0,9556 lei/actiune, se arata intr-un anunt transmis de Fondul Proprietatea Bursei de Valori Bucuresti.

Titlurile Fondul au inchis miercuri in urcare cu 0,3%, la 0,952 lei/unitate, dar au atins in timpul tranzactiilor un nou pret maxim de 0,960 lei/unitate, noteaza Mediafax. Rulajul cu actiuni Fondul s-a ridicat la 15 milioane de lei, jumatate din lichiditatea totala a bursei in sedinta de miercuri, iar pretul mediu s-a situat la 0,9555 lei/actiune.

Fondul Proprietatea a anuntat marti seara ca incepe de miercuri sa rascumpere actiuni in cadrul celui de-al patrulea program de achizitii de titluri proprii, aprobat de actionari in aprilie, dupa ce a primit avizul ASF pentru anularea unui pachet de titluri preluate intr-o runda anterioara de achizitii. Limitele de pret pentru achizitionarea actiunilor in cadrul celui de-al patrulea program sunt de minim 0,2 lei/actiune si maxim 2 lei/actiune.

Programul de rascumparare poate fi desfasurat pana la data de 27 noiembrie 2015. Cea de-a patra runda de achizitii vizeaza un numar de maxim 990.855.616 actiuni, reprezentand 7,97% din capital. Programele de rascumparare de actiuni fac parte din strategia Fondului Proprietatea de a reduce discountul dintre valoarea activului net si pretul actiunilor, in prezent la circa 25%.

Fondul Proprietatea a anuntat marti ca a selectat SSIF Raiffeisen Capital & Investment pentru furnizarea de servicii in cadrul celui de-al patrulea program de rascumparare si a informat ca va lua in considerare o oferta publica de cumparare pentru accelerarea acestuia. Compania a anuntat, luni, dupa inchiderea pietei, ca a primit avizul ASF pentru anularea a 1,1 miliarde de actiuni proprii cumparate in cadrul celui de-al doilea program de rascumparare si ca va initia in cateva zile al patrulea program de achizitie de titluri.

Anterior deciziei ASF, pachetul de 1,1 miliarde de actiuni preluat prin al doilea program de rascumparare, derulat anul trecut, reprezenta 8,12% din capitalul Fondului. Societatea nu poate detine mai mult de 10% din actiunile proprii si avea nevoie de decizia ASF pentru putea incepe achizitiile prin programul al patrulea.

Actionarii Fondul Proprietatea au aprobat saptamana trecuta reducerea capitalului social subscris ca urmare a anularii unui numar de 252.858.056 actiuni proprii dobandite de catre societate in cadrul celui de-al treilea program de achizitie de titluri proprii, in perioada martie 2014 - iulie 2014. Aceasta decizie va avea nevoie de avizul ASF, la fel ca in cazul titlurilor anulate dupa ce au fost cumparate prin programkul al doilea.

Anterior avizului ASF, Fondul Proprietatea detinea actiunile cumparate prin programele al doilea si al treilea, insumand circa 1,35 miliarde de actiuni, echivalentul a 10% din capital. Dupa primirea avizului, compania mai detine actiuni proprii reprezentand circa 2% din numarul total de actiuni dupa operarea hotararii ASF, preluate prin al treilea program.

Totodata, Fondul Proprietatea a anuntat joi ca va cere in noiembrie acordul actionarilor pentru a derula cel de-al cincilea program de rascumparare de actiuni, care va incepe dupa incheierea celei de-a patra runde de achizitii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri