Astfel, Consiliul de Supraveghere interimar al Nuclearelectrica urmeaza sa fie schimbat cu un alt Consiliu cu mandat scurt - de patru luni - in ciuda faptului ca data expirarii mandatului membrilor Consiliului actual era cunoscuta de toti actionarii de luni intregi, avertizeaza Fondul Proprietatea.

"In al doilea rand, contractele de mandat propuse pentru noul Consiliu interimar sunt revizuite, fiind eliminate obligatii cheie ale membrilor Consiliului, care faceau parte din contractele de mandat anterioare. Potrivit noilor contracte, membrii Consiliului nu mai pot fi trasi la raspundere pentru incalcarea obligatiilor de neconcurenta, permitand, astfel, conflicte de interes flagrante. Mai mult, ei nu mai sunt obligati sa pastreze confidentialitatea informatiilor obtinute in calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al Nuclearelectrica", se arata in punctul de vedere al Fondului.

Aceasta situatie sporeste in mod vizibil riscul unor potentiale practici de coruptie si abuzive la Nuclearelectrica. In plus, pune in pericol performanta companiei, deoarece poate influenta valoarea actiunilor companiei cotate la bursa, precum si increderea investitorilor in viitorul companiei datorita lipsei de responsabilitate si transparenta.