Angajatii Bancii Transilvania (TLV) vor putea subscrie circa 5,785 milioane actiuni ale bancii, reprezentand 1,48% din titlurile emise pentru majorarea de capital in numerar, la pretul de 0,36 lei/actiune, in urma aprobarii prospectului de emisiune de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.
In aprilie, actionarii Bancii Transilvania au aprobat o majorare de capital prin incorporare de rezerve in valoare de 178,36 milioane lei si aport in numerar in valoare de 39,3 milioane lei. Pentru incorporarea rezervelor constituite din profitul din 2006 (84,16 milioane lei) si a primelor de emisiune din urma majorarii din 2006 (94,2 milioane lei), au fost emise circa 1,783 miliarde actiuni Banca Transilvania. Pentru aportul in numerar, in cuantum de 10%, au fost emise 393,3 milioane actiuni, pretul de subcriere fiind de 0,35 lei.

Astfel, actionarii bancii existenti la data de 11 mai au beneficiat de 45,3% titluri gratuite si au subscris 387,57 actiuni, reprezentand 98,52% din actiunile emise pentru majorarea cu aport in numerar. Restul de 5,785 milioane actiuni Banca Transilvania, reprezentand 1,48% din actiunile emise pentru majorarea cu cash, vor fi oferite spre subscriere salariatilor bancii, la pretul de 0,36 lei.

"In data de 18 septembrie, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat prospectul simplificat al ofertei de vanzare de actiuni emise de Banca Transilvania, in cadrul programului de fidelizare a angajatilor, avand ca obiect actiunile ramase nesubscrise in urma exprimarii dreptului de preferinta al actionarilor", se mentioneaza intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Incheierea perioadei de subscriere a acestor actiuni se va finaliza pe 27 septembrie, se mai adauga in comunicatul bancii.

Daca majorarea de capital din trei surse de finantare se va finaliza la parametrii aprobati de actionari, Banca Transilvania va avea un capital de 611 milioane lei (181,2 milioane euro). In prezent, banca are un capital social de 393,354 milioane lei (118,8 milioane euro).

Titlurile Banca Transilvania au inchis sedinta de miercuri la 0,915 lei, ceea ce confera bancii o capitalizare de 3,6 miliarde lei (1,067 miliarde euro). Calculata la un capital social majorat pana la 611 milioane lei, capitalizarea Banca Transilvania este de circa 5,59 miliarde lei (1,66 miliarde euro), ceea ce ar propulsa banca pe locul al patrulea in topul capitalizarii de la BVB, devansand Oltchim Ramnicu Valcea (OLT), care in prezent are o valoare de piata de 3,5
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri