Actionarii Imotrust Arad au aprobat la adunarea generala din 16 mai majorarea captalului social de la 20,58 la 30,88 milioane lei, prin incorporarea rezervelor, iar actiunile nou emise in acest scop vor fi distribuite gratuit actionarilor, potrivit unui comunicat trimis pietei Rasdaq.
Compania va emite 102,94 milioane actiuni cu valoarea nominala de 0,10 lei pentru majorarea capitalului prin incorporarea rezervelor, altele decat cele legale si cele rezultate din profit obtinut in exercitiile anterioare.

Persoanele inregistrate in registrul actionarilor la 30 mai vor beneficia de actiuni gratuite proportional cu numarul de titluri detinute la acesta data, pentru doua actiuni vechi actionarii urmand sa primeasca un titlu nou.

Actionarii au mai aprobat la adunarea generala "fuziunea de principiu" dintre Imotrust si compania Uta Arad. Noua societate, care trebuie sa ia nastere in cel mult doi ani de la momentul hotararii fuziunii se va numi Arcvia.

La adunarea generala, actionarii au mai horarat si infintarea a doua sucursale ale companiei. Una dintre acestea va avea ca obiect pricipal de activitate dezvoltarea (promovarea) imobiliara, iar cealalta - inchirierea si subinchirierea bunurilor imobile proprii sau in leasing, administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract si cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare.

Potrivit ultimei raportari, actionarii principali ai companiei sunt Laicom Invest SA cu o detinere de 21,06% din capitalul social, Grup Codlea SRL cu o detinere de 18,75%.

Titlurile Imotrust se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ARCV. Capitalizarea companiei este de 185,29 milioane lei (50,96 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,90 lei pe titlu, inregistrata in sedinta din 5 mai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri