Actiunile listate pe bursele lumii ar putea inregistra in acest an o crestere de 25% pe fondul masurilor guvernamentale de a resuscita economiile si datorita investitiilor in pietele de capital, potrivit datelor Nomura Holdings, unul dintre cele mai mari grupuri de investitii din lume.
Analistii Nomura sfatuiesc investitorii sa detina actiuni financiare si cele ale companiilor din industriile ciclice, deoarece acestea sunt mai sensibile la schimbarile economice. Ian Scott, analist pe titluri globale, recomanda cresterea pozitiilor pe actiunile din piete de capital emergente, prognozand ca acestea vor da tonul cresterilor din intreaga lume, informeaza Bloomberg.

“Scala programelor de stimulare e economiilor trebuie sa fie destul de mare pentru a scurtcircuita legatura dintre piete de capital si economia reala”, scria Ian Scott intr-o nota catre clientii sai.

Castigurile vor scadea cu 21% in acest an pe intregul glob, iar investitorii se vor confrunta cu o diluare a activelor din cauza majorarilor de capital la care apeleaza companiile pentru a-si stabiliza rezultatele financiare. Indicele Standard & Poor 500 va creste la 1.100 de puncte pana la finalul acestui an, considera Scott, ceea ce reprezinta o crestere de circa 24% de la cotatia de la sfarsitul saptamanii trecute.

Recuperarea pierderilor inregistrate in 2008 de catre indicele global MSCI World ar putea fi condusa de catre sectoarele de industrie si cele financiare, iar clientii ar trebui sa isi reduca pozitiile pe industriile defensive, potrivit Nomura. Cele mai neperformante companii ale anului vor fi cele care sunt mai putin influentate de catre declinul economic.

“Daca pietele isi vor reveni, asa cum prognozam, atunci sectoarele defensive vor fi cele mai putin performante”, continua Scott.

Indicele MSCI Wolrd s-a depreciat cu 42% in 2008 pe fondul pierderilor de 1 trilion de dolari ale companiilor financiare, scaderi ce au impins Statele Unite, Europa si Japonia in prima recesiune simultana de la cel de-al doilea razboi mondial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri