Consiliul de Administratie al Zentiva Romania (SCD) l-a numit pe Dan Ivan, country managerul Sanofi-Aventis Romania, in functia de presedinte permanent al consiliului, in locul lui Alexander Cernak, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Dan Ivan a devenit presedinte al consiliului dupa ce a ocupat acest post provizoriu, din 30 iulie, dupa demisia lui Cernak.

Actiunile Zentiva fac obiectul unei oferte publice de preluare din partea actionarului majoritar, Sanofi-Aventis.

Noul proprietar al Zentiva N.V. vrea sa cumpere din piata 25,09% din capitalul producatorului de medicamente autohton la un pret de 0,7 lei/actiune.

Oferta este intermediata de catrte BRD Group Societe Generale si se va incheia pe 22 septembrie.

Compania are un capital social de 41,69 milioane lei, impartit in 416,9 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. In prezent Sanofi Aventis controleaza Zentiva prin intermediul Venoma Holdings, care detine 50,98% si Zentiva NV Amsterdam, care are o participatie de 23,93%.

Zentiva Romania are o valoare de piata de 293,95 milioane lei (70 milioane euro), la cotatia de 0,705 lei, stabilita in ultima sedinta de tranzactionare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri