Claudiu Silaghi, membru in consiliul de administratie al Bancii Transilvania a realizat cea mai mare parte din tranzactiile deal din prima parte a sedintei, fiind interpretate de specialisti drept speculatii.
Silaghi a vandut 21,5 milioane de actiuni la pretul de 1,62 lei/actiune si a cumparat 4 milioane de actiuni, cu 1,60 lei. Practic, el a obtinut 34,8 milioane lei din vazare, din care a reinvestiti in titluri doar 6,2 milioane lei.

Brokerii spun ca miscarea este pe cat de interesanta, pe atat de ciudata, mai ales ca tranzactiile s-au facut la interval de o ora. Astfel, la 10:02, Silaghi realizat tranzactia de cumparare, iar in jurul orei 11:00 a vandut cele 21 de milioane de titluri.

“E interesant sa vezi un insider ca face speculatii cu actiunile Bancii Transilvania, mai ales ca ei au un regim mai strict. La prima vedere, tranzactia pare a fi in regula, fiind si membru in Consiliul de Administratie, nu s-ar expune atat de mult, pentru ca CNVM s-ar autosesiza”, a declarat Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest Focansi.

In mai putin de doua ore de la deschiderea sedintei bursiere de la BVB au fost incheiate patru tranzactii speciale cu actiunile Bancii Transilvania, in valoare totala de 10 milioane de euro, prin intermediul carora s-a transferat 0,37% din capitalul institutiei de credit, potrivit datelor bursei.

Acum mai putin de doua saptamani, Silaghi a mai vandut un pachet de 13,06 milioane de actiuni, mai exact 1,2% din capitalul bancii tot la pretul de 1,62 lei/actiune.

Brokerii spun ca este posibil sa fie acelasi cumparator, si schimbul de pachete sa se fi realizat in transe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri