Cea mai mare pondere a revenit scadentei iunie cu 1745 contracte, pe acest termen valoarea DEDJIA depasind, in premiera la Bursa din Sibiu, pragul de 11.000 de puncte. Mai exact, la inchidere DEDJIA_RON iunie valora 11.010 puncte.

“Interesul pentru contractul futures pe Dow Jones a crescut in contextul corelarii cu piata americana unde cel mai urmarit indice de pe glob a avut o evolutie puternic ascendenta. In acelasi timp, un avantaj suplimentar pentru cei interesati de acest produs este prezenta market-makerului, care a avut o contributie importanta la cresterea volumului”, se mai arata in comunicatul remis.

La Sibex, derivatul pe Dow Jones de tranzactioneaza conform unui program prelungit pana la ora 19.00, participantii avand posibilitatea de a tranzactiona, pe o perioada mai exisa de timp, simultan cu evolutia de pe Wall-Street. De altfel, in intervalul 17,15 – 19,00 au fost incheiate 43,5% dintre contractele DEDJIA_RON realizate in sedinta de ieri.

Contractul futures in lei pe Indicele Dow Jones Industrial Average DJIA este disponibil pe platforma de tranzactionare a bursei sibiene din 22 ianuarie 2010, Sibex obtinand un contract de sublicentiere de la CMEGroup, care are licenta exclusiva de tranzactionare futures.

Pariuri pe Dow Jones de la Sibiu: Bilantul primei luni

Contractele in lei pe Dow Jones intra pe programul prelungit

Contractele in lei pe Dow Jones intra pe programul prelungit