Fondurile inchise OTP Green Energy si OTP WiseRO au fost singurele IPO-urile din acest an, respectiv 2009. Ambele fonduri au inchis primele trei luni ale anului pe profit si administreaza fiecare peste 8,5 milioane lei in active.
Astfel, OTP WiseRO (WRO) a obtinut un profit de 550.190 lei (133.866 euro), iar veniturile totale s-au cifrat la 933.577 lei. Cheltuielile inregistrate in primul trimestru au fost de 383.387 lei.

Active nete WRO in primele trei luni 8,94 milioane lei, in crestere cu 7% fata de fata de valoarea de la finalul anului trecut.

Pe de alta parte, OTP Green Energy (GRE) a raportat un profit net de 29.126 lei (7.086 euro), iar veniturile atrase au fost de 319.282 lei. Costurile din primele trei luni ale anului s-au ridicat la 290.156 lei. Activele totale sunt de 8,73 milioane lei, in usoara crestere fata de finalul anului trecut.

Fondul OTP WiseRo urmareste evolutia indicelui WISE US Long/Short Vol Target (care scaneaza lunar evolutia actiunilor din componenta S&P500), creat de Societe Generale Corporate & Investment Banking (SGCIB) si calculat zilnic de agentia de rating Standard&Poor’s.

OTP Green Energy reflecta performanta indicelui ERIXP (European Renewable Energy Index Price return), care este caclulat pe baza pretului actiunilor celor mai importante companii europene din sectorul energiei regenerabile: energia geotermala, biomasa, energia valurilor, energia solara, cea hidro si cea eoliana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri