O nouă grevă ar putea afecta activitatea din România, de această dată în sectorul agricol. Printr-un comunicat transmis de Sindicatul Național APIA şi Sindicatul Liber APIA Dȃmbovița, fermierii trag un semnal de alarmă cu privire la blocarea Legii unice a salarizării și spun că potențiale mișcări de protest ar putea duce la o absorbție mai scăzută de fonduri europene. Grevele ar putea începe chiar din data de 25 septembrie.

„Sindicatul Național APIA şi Sindicatul Liber APIA Dȃmbovița, afiliate la Federația AGROSTAR își manifestă profunda ȋngrijorare şi dezamăgire, atȃt cu privire la proiectele Ordonanței de Urgență privind măsurile fiscal bugetare care au apărut ȋn spațiul public cȃt şi la blocarea proiectului de modificare al Legii unice a salarizării, ȋnregistrat la Camera Deputaților cu nr PLX 10/ 2023, prin care se solicita uniformizarea salarizării personalului din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, potrivit legii speciale nr. 1/2004”, se menționează într-un comunicat de presă.

„Ȋn acest context, apreciem că se impun ȋn regim de maximă urgență ȋntȃlniri şi negocieri pe calea dialogului social cu domnul Ministru al Agriculturii, Florin Ionuț Barbu.
În situatia ȋn care demersurile noastre de negociere vor fi refuzate, atragem atenția că vor apărea dificultăți ȋn procesul de derulare al plăților, cu consecință iminentă a scăderii absorbției fondurilor europene puse la dispoziția României ȋntrucȃt vom fi nevoiți să apelăm la diferite forme de protest pe perioadă nedeterminată ȋncepȃnd cu data de 25.09.2023.
Totodată, vă aducem la cunostință că Sindicatul PRO EUROPA din cadrul AFIR se va alătura şi va susține demersurile celor două sindicate mai sus menționate , astfel cum s-a stabilit prin protocolul ȋncheiat ȋntre cele trei sindicate”, se arată în același mesaj.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri