Primaria Sectorului 6 vrea sa contracteze prin licitatie restransa lucrari de reabilitare termica a 273 de blocuri, cu o valoare estimata de 453,6 milioane lei fara TVA (aproape 110 milioane euro), urmand sa incheie cu acord cadru cu o durata de trei ani pentru derularea proiectului.
Institutia intentioneaza sa incheie acordul cu o singura firma, contractele subsecvente urmand sa fie atribuite fara reluarea competitiei, anunta Mediafax.

Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent este de 194 milioane lei, reprezentand reabilitarea a 120 blocuri. Durata de executie a acestui contract este de sase luni.

Acordul va fi finantat de la bugetul Primariei Sectorului 6, cel de stat, credite si contributii de la beneficiari.

Conform documentatiei de atribuire a proiectului, pentru acest an se estimeaza ca vor fi reabilitate 120 de blocuri, iar in intervalul 2012-2013 lucrarile vor viza 77, respectiv 76 de blocuri.

Lucrarile vor fi adjudecate prin licitatie restransa, institutia estimand ca numarul operatorilor economici invitati sa participe va fi de minim 5 si maxim 10.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 28 aprilie.

Primaria Sectorului 6 din Bucuresti a anuntat recent ca vrea sa incheie un alt acord cadru, estimat la la 600 milioane lei (peste 140 milioane de euro) fara TVA, pentru lucrari de reabilitare, constructii si extinderi a retelelor de apa-canal si drum.

Institutia a semnat la finele anului trecut un contract de finantare cu BEI pentru reabilitarea termica a 300 de blocuri din sector, scopul imprumutului fiind de a finanta pana la 50% din costul investitiilor. Suma imprumutata pentru finalizarea acestui proiect este de 70 de milioane de euro, creditul fiind contractat pentru o perioada de 15 ani cu o perioada de gratie de cinci ani.

Primarul sectorului 6 Cristian Poteras a declarat, inainte de semnarea contractului, ca acesta a fost de aprobat de Consiliul Local si urmareste performanta energetica, pret redus la factura de intretinere si avantajele estetice ale blocului.

Toate sectoarele din Bucuresti, cu exceptia Sectorului 2, au depasit in medie cu 15% pana la 230% standardele de cost aprobate de MDRT pentru reabilitarea termica a locuintelor, in Sectorul 1 existand un bloc unde costurile au fost de opt ori mai mari decat cele calculate de minister.

Conform standardelor de cost, costurile medii pentru un imobil sunt de 2.035 de euro, fara TVA, pentru un apartament cu o camera, cu suprafata de 37 metri patrati, 2.860 de euro, fara TVA, in cazul unui apartament cu 2 camere, de 52 metri patrati si 3.630 euro, fara TVA, pentru apartament 3 camere, de 66 metri patrati, au declarat reprezentantii Ministerul Dezvoltarii si Turismului (MDRT).

In sectorul 6 au fost investiti anul trecut peste 40,6 milioane de lei (9,6 milioane de euro) in reabilitarea a 2.312 locuinte din 27 de blocuri, ceea ce reprezinta o medie pe apartament reabilitat de 4.169 euro.

Anul trecut, din creditele bugetare alocate programului national multianual privind cresterea performantei energetice la blocurile de locuinte, MDRT a finantat continuarea actiunilor incepute in 2009, in limita creditelor de angajament alocate fiecarei sector.

Ordonanta de Urgenta 18/2009 privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit multietajate stabilieste ca lucrarile sa fie finantate in proportie de 50% din bugetul de stat, prin MDRT, 30% din buget local, prin Consiliul Local, restul de 20% fiind contributia proprietarului. In anumite situatii, Consiliul Local poate finanta si cota care revine proprietarului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri