Compania de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle, unul din cei mai importanti jucatori pe piata de profil, a evaluat in acest an proprietati a caror valoare totala depaseste un miliard de euro, cererea venind in pricipal din partea investitorilor straini si a fondurilor de investitii.
Anul trecut, Jones Lang LaSalle a evaluat proprietati imobiliare cu o valoare totala de circa trei miliarde de euro, aproape dubla fata de valoarea din 2009, cand compania a efectuat evaluari pentru proprietati de circa 1,6 miliarde de euro. In 2011 insa, volumul evaluarilor pare a fi in crestere, dupa ce in primul trimestru consultantul a evaluat proprietati de aproximativ un miliard de euro.

“Anul 2011 a debutat in forta: am evaluat deja proprietati a caror valoare cumulata depaseste suma de un miliard de euro. Cresterea volumului de lucru se datoreaza in special imbunatatirii sentimentelor fata de piata imobiliara romaneasca a investitorilor straini, care au cerut evaluari ca parte a procesului de analiza preliminara a produselor imobiliare interesante din punct de vedere pret/calitate. In plus, fondurile de investitii prezente pe piata locala genereaza o buna parte din volumul total al lucrarilor de evaluare”, explica Dan Ivanov (foto), seful departamentului de evaluari din cadrul companiei Jones Lang LaSalle.

Printre clientii consultantului imobiliar se numara fondul austriac Immofinanz, cel mai mare investitor din piata imobiliara locala, precum si alte companii multinationale, in special fonduri de investitii sau dezvoltatori.

In 2010, la fel ca si in 2009, evaluarile intocmite pentru raportare financiara au reprezentat volumul principal de lucrari. In afara de evaluari, spre deosebire de 2009, anul trecut a reaparut insa cererea pentru studii de fezabilitate si de cea mai buna utilizare a unor proprietati, in special terenuri mari, amplasate semi-central sau periferic in Bucuresti.

Dan Ivanov, coordonatorul departamentului de evaluari din cadrul companiei Jones Lang LaSalle, s-a alaturat echipei in luna septembrie 2007. El este membru al Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR) si al Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS). In prezent, Ivanov conduce o echipa formata din patru consultanti si face parte dintr-o structura regionala alcatuita din 200 de evaluatori, din 20 de tari din zona EMEA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri