Peste doua hectare de teren din Arad apartinand firmei Casarom vor fi executate silit de catre creditorii din strainatate ai societatii, la un pret de circa 450.000 de euro, spun avocatii firmei Enescu & Cuc, care a reprezentat creditorul strain pentru recuperarea datoriei.
“Intrucat a doua licitatie se incepe de la un pret cu 25% mai mic decat pretul initial de evaluare, cumparatorii vor putea achizitiona teren in Subcetate cu 22,6 euro pe metru patrat. In acest moment pretul pietei in zona este in jur de 90 euro pe metru patrat”, spune Mihai Cuc.

Executarea silita vine dupa mai multe procese intentate Casarom de catre firma olandeza Rom Estate Eastern Europe BV pentru recuperarea unei sume de peste 3 milioane de dolari, datorata in urma unui imprumut scadent din 2005.

“Casarom a vandut cea mai mare parte a terenurilor detinute in Subcetate inainte de incheierea procedurilor legale, evitand astfel returnarea imprumutului. Cu toate acestea am reusit sa punem in executare vanzarea acestor ultime doua hectare inainte de a fi prea tarziu” adauga Mihai Cuc.

In 2001, Casarom a castigat o licitatie pentru ridicarea unui cartier de locuinte in zona Subcetate din municipiul Arad, pe o suprafata de 68 de hectare. Mai mult de jumatate din teren a fost vandut ulterior de municipalitate firmei, la pretul de 5 centi pe metrul patrat, restul fiind concesionat investitorilor pe o perioada de 50 de ani.

In schimbul terenului ultracentral obtinut, firma s-a obligat sa construiasca in total 900 de locuinte la bloc si in case individuale, dar proiectul nu a fost realizat decat intr-o mica parte.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri