Sectorul 1 ramane preferatul bucurestenilor care sunt in cautarea unei locuinte, in timp ce sectorul 6 este cel mai putin atractiv, arata un studiu al dezvoltatorului Impact SA.
Cartierul Aviatorilor este cel mai scump din punct de vedere al preturilor pe metru patrat pentru locuinte, iar cartierul Ferentari, cel mai depreciat. Analiza Impact SA a fost efectuata pe circa 10.000 de anunturi, amplasate in diverse cartiere din Bucuresti, care au fost publicate pe site-urile de profil, in perioada 3 ianuarie - 21 iunie 2011. Numarul total al cartierelor situate in cele sase sectoare este de 54.

Cel mai scump este sectorul 1, unde pretul unui apartament aflat la vanzare este de 1.691 euro/mp. In sectorul 2 un apartament costa 1.305 euro/mp, in sectorul 5 pretul coboara la 1.290 euro/mp, in timp ce in sectorul 3, un apartament este scos la vanzare cu 1.277 euro/mp. Si mai ieftine sunt sectorul 4 si 6, preturile cerute fiind de 1.166 euro/mp, respectiv 1.035 euro/ mp.

Pretul mediu al locuintelor oferite la vanzare in Bucuresti de la inceputul anului pana in prezent este de 1.294 euro/mp, spun cei de la Impact. Pe baza aceluiasi pret mediu pe metru patrat util, cele mai scumpe cartiere ale Capitalei, din totalul de 54, sunt: Aviatorilor cu 3.050 euro/mp, Primaverii cu 2.831 euro/mp, Victoriei cu 1.993 euro/mp, Dorobanti cu 1.986 euro/mp si Cotroceni cu 1.898 euro/mp.

Cele mai depreciate cartiere bucurestene, utilizand aceeasi medie, sunt: Ferentari cu 926 euro/mp, Fundeni cu 951 euro/mp, Andronache cu 954 euro/mp, Ghencea cu 953 euro/mp si Rahova cu 961 euro/mp, potrivit analizei citate.

“Pentru cautatorii de lux, indiferent de marimea locuintei, primele cinci cartiere bucurestene care au oferte scumpe sunt: Aviatorilor cu 5.600 euro/mp, Primaverii cu 3.700 euro/mp, Dacia cu 3.200 euro/mp, Victoriei cu 2.900 euro/mp si Dorobanti cu 2.900 euro/mp”, se arata in analiza Impact.

Cei interesati de chilipiruri le gasesc in primele cinci cartiere de pe lista celor mai ieftine oferte: Fundeni (680 euro/mp), Ferentari (700 euro/mp), Ghencea (730 euro/mp), iar la 750 eur/mp se gasesc oferte in Andronache, Bucurestii Noi, Giulesti, Giurgiului, Militari si Rahova.

“Daca cineva este interesat de o garsoniera in sectorul 1 atunci pe cele mai luxoase le gaseste in Aviatiei, Victoriei, Primaverii, Dorobanti sau Aviatorilor, iar pe cele mai ieftine le gaseste, in ordinea crescatoare a pretului, in Baneasa, Bucurestii Noi, Gara de Nord, Grivita si Damaroaia. Tot pentru garsoniere, dar in sectorul 2, ordinea pentru cele scumpe este: Universitate, Colentina, Dacia, Tei si Stefan cel Mare, iar pentru cele mai ieftine: Fundeni, Pantelimon, Iancului, Colentina si Tei.

Persoanele interesate de cumpararea unei locuinte cauta mai ales apartamente cu doua camere construite dupa anul 1977, in zone semicentrale, si pe care sa le achizitioneze prin programul Prima Casa, potrivit unui studiu al BCR. Citeste aici rezultatele complete ale studiului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri