Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a decis sa reia licitatiile, de la acelasi pret de pornire, pentru trei apartamente din Bucuresti nevandute la prima incercare si sa ofere inca 18 apartamente si doua spatii comerciale, pentru locuinte preturile pornind de la 149.500 euro fara TVA, informeaza Mediafax.
Primele imobile din acest lot, aflate pe Aleea Cauzasi sector 3, vor fi licitate la 24 aprilie si includ un spatiu comercial de 162 metri patrati (pret de pornire la licitatie de 296.000 euro), un alt spatiu comercial de 39 metri patrati (la 72.000 euro) si sase apartamente cu trei sau patru camere, cu preturi de pornire cuprinse intre 149.500 euro si 178.300 euro.
Suprafata apartamentelor variaza intre 138 si 153 metri patrati.

In ziua imediat urmatoare, regia va scoate la vanzare inca opt apartamente cu trei sau patru camere, aflate tot pe Aleea Cauzasi din Capitala, cu suprafete cuprinse intre 138 si 161 metri patrati. Preturile de pornire propuse pentru aceste licitatii sunt intre 151.100 euro si 179.200 euro.

Pe 26 aprilie, pe Aleea Cauzasi, vor fi ofertate alte trei apartamente cu trei sau patru camere, in suprafata cuprinsa intre 128 si 205 metri patrati, la 158.100 euro-214.100 euro, precum si sase incaperi dintr-un imobil aflat pe strada Constantin Mille sector 1 Bucuresti, cu suprafata utila totala de 159 metri patrati, la un pret de pornire de 129.100 euro.

In aceeasi zi vor fi organizate noi licitatii pentru cele trei apartamente ofertate si nevandute la prima incercare, respectiv un apartament cu patru camere in suprafata de 122 metri patrati din strada Cuza Voda, sector 4 (cu un pret de pornire de 259.800 euro fara TVA), un apartament cu trei camere in suprafata de 83 metri patrati din strada Luterana, sector 1 (73.000 euro fara TVA), si un apartament cu cinci camere in suprafata de 196 metri patrati de pe Calea Calarasilor, sector 3 (286.000 euro fara TVA).

Secretarul general al Guvernului, Attila Dezsi, in subordinea caruia functioneaza RA-APPS, a declarat, saptamana trecuta ca regia va relua licitatiile pentru imobilele pentru care nu a existat un interes la prima ofertare si va scoate la vanzare si alte active aflate pe lista bunurilor care urmeaza sa fie cedate, avizata de Executiv.

El a precizat insa ca licitatiile vor fi reluate la acelasi pret de pornire, nu la unul mai mic.
In ultimele saptamani, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat a organizat licitatii pentru mai multe imobile, dar putine dintre acestea au fost vandute, deoarece potentialii cumparatori nu s-au aratat interesati si nu s-au prezentat la aceste licitatii.

Multe dintre toate aceste imobile au mai fost scoase la vanzare de RA-APPS si in anii anteriori, dar fara succes.

Lista primelor 130 imobile scoase la vanzare, din totalul celor 733 de imobile aprobate de Guvern la sfarsitul anului trecut, include apartamente in centrul Capitalei, spatii comerciale, terenuri, vile si hoteluri, dar nu si active valoroase precum Clubul Floreasca, hotelurile Triumf si Mara.

In bugetul pentru acest an, Guvernul si-a propus sa incaseze 706 milioane lei (peste 160 milioane euro) din vanzarea imobilelor RA-APPS, veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmand astfel sa creasca de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri