Confruntandu-se cu o cerere din ce in ce mai mare, developerii reusesc cu brio sa o acopere printr-o oferta tot mai diversificata
Piata rezidentiala din Romania a cunoscut in ultimii ani o evolutie foarte dinamica. Ca segmentul imobiliar este in plin proces de maturizare ne-o arata numarul mare de complexe rezidentiale anuntate pentru dezvoltare. Pornind de la dorintele clientilor, developerii incearca sa ofere o serie de facilitati la preturi pe masura zonelor rezidentiale.

Zonele consacrate pentru dezvoltarea de noi ansambluri sunt cele din Nordul Capitalei, care au si un plus in infrastructura. Baneasa, Pipera, Mogosoaia, inclusiv suburbiile mai indepartate (Corbeanca, Otopeni, Snagov) se afla in topul preferintelor bucurestenilor in privinta constructiilor rezidentiale. Aici preturile depasesc cu usurinta 200.000 euro pentru o vila, ajungand la sume de peste 590.000 de euro in Green Park, ansamblu situat in imediata apropiere a padurii Baneasa.

Ansamblurile rezidentiale, in numar tot mai mare pe piata locala, vin cu oferte din ce in ce mai atragatoare pentru potentialii cumparatori. Cu o cerere pe masura, oferta de rezidente din aceasta toamna incearca sa se impuna pe o piata dornica sa o absoarba.

Parteneriat lituaniano-austriac pentru City Center Residence

"Unul dintre cele mai spectaculoase proiecte, pentru ca se intampla in Romania, finantat de o banca austriaca si cu investitori lituanieni", asa cum l-a catalogat vicepresedintele Raiffeisen Bank, Marinel Burduja, ansamblul City Center Residence a fost lansat oficial pe piata saptamana trecuta, pe 5 octombrie.

Complexul, cu o suprafata de peste 20.000 de metri si investitii totale de peste 16,5 mil. euro, va cuprinde sase blocuri si va fi situat in apropierea Parcului Carol. Pana in prezent, din cele 104 apartamente, dispuse pe sase etaje, au fost contractate 30% la preturi cuprinse intre 1.265 si 1.550 de euro pe metru patrat construit, fara TVA.

Complexul va mai cuprinde spatii de servicii la parter destinate saloanelor de infrumusetare, cafenelelor, cabinetelor medicale sau de avocatura. Ansamblul se imparte, conform proiectantilor, intr-o structura de 21 de apartamente de 2 camere, 59 apartamente de 3 camere, 14 apartamente de 4 camere, 1 apartament de 5 camere, de tip duplex si 9 studiouri. Suprafata utila va fi cuprinsa intre 51 si peste 200 mp, in functie de numarul de camere.

"Mai putin in calitate de arhitect membru, ci ca observator atent al Bucurestiului, pot spune ca aparitia acestui proiect in zona Parcul Carol-Centrul Civic, care nu are un reper foarte bine definit este un prim semn de revitalizare", a asigurat arhitectul proiectului, Alexandru Beldiman.
Locuintele, ce ofera finisaje de prima categorie, vor putea fi achizitionate atat prin plata pe loc, cat si prin credit ipotecar sau imobiliar, prin intermediul Raiffeisen Bank, partenerul Europa Group pentru dezvoltarea ansamblului. Ansamblul a fost proiectat de Casa de Arhitectura BBM Group, antreprenorul general fiind compania Consola.

Pe masa dezvoltatorilor lituanieni se afla alte doua proiecte imobiliare. Primul, a carui locatie a fost aleasa in apropierea Pietei Victoria, va fi dezvoltat pe o suprafata de 4.300 mp si va cuprinde 50 de apartamente de lux, iar celalalt, proiectat in zona Lacul Morii, pe o suprafata de 6.220 mp, va cuprinde cativa zgarie-nori, cu aproximativ 311 apartamente.Investitiile companiei in Romania au ajuns pana in prezent la 15,4 milioane de euro, din care 12 milioane de euro investitii proprii, iar restul de 3,4 milioane de euro credite bancare. Compania estimeaza pentru anul 2010 o cifra de afaceri de circa 100 milioane de euro.

35 mil. euro si 52.000 mp

Un nou proiect rezidential dezvoltat de Ferco Investments a fost lansat in aceeasi zi pe piata de real- estate. Situat "intr-o zona exploziva", in zona de nord a Capitalei, ansamblul rezidential Liziera Residence va fi "o revelatie" ce presupune investitii de peste 35 mil. de euro, a anuntat ieri directorul companiei de servicii imobiliare CB Richard Ellis, Octav Mihailescu. Noul proiect rezidential cuprinde trei blocuri cu sapte etaje, un bloc cu 10 etaje si o cladire cu spatii comerciale, lucrarile de constructii urmand a se finaliza in primul semestru al anului 2008.

Ansamblul rezidential, ce se intinde pe o suprafata de circa 52.000 mp, cuprinde 176 de apartamente, cu doua, trei si patru camere. Fiecare cladire va avea un club privat pentru organizarea de petreceri, precum si spatii de joaca amenajate pentru copii. Parcarea subterana poate primi pana la 267 de masini, iar locul poate fi achizitionat de locatari cu 12.000 euro. Vizitatorii vor avea la dispozitie locuri de parcare supraterane.

Preturile pentru apartamente, ce vor avea suprafete cuprinse intre 121 mp si 214 mp, variaza intre 163.000 si 535.600 de euro fara TVA. Vanzarile au fost demarate in urma cu o mai bine de o saptamana, pana in prezent fiind cumparate aproximativ 15 apartamente. "Apartamentele au fost cumparate de investitori care le vor vinde sau le vor inchiria dupa finalizarea proiectului. In acelasi timp, inca 10% din proiect a fost rezervat de mai multi investitori", a declarat Adrian Preda, residential negotiator in cadrul companiei imobiliare CB Richard Ellis, promotorul proiectului. Locuintele din cadrul ansamblului Liziera pot fi achizitionate si prin intermediul Alpha Bank, partenerul financiar in cadrul proiectului.

Constanta, urmatoarea pe lista

Compania Ferco Investments, detinuta in proportie de 50% de fondul britanic de investitii First Romania, interesata de achizitionarea mai multor terenuri in vederea dezvoltarii de rezidente, a anuntat ca intentioneaza sa investeasca 12 milioane de euro pentru dezvoltarea unui alt proiect imobiliar, de data aceasta, la Constanta. Ansamblul va cuprinde peste 10.000 de spatii de birouri si rezidentiale, a declarat directorul in cadrul firmei Khalid Karim, citat de Mediafax.

"Am achizitionat in urma cu cativa ani un teren de 60.000 de metri patrati in Constanta. Pe o parte din acest teren, amplasat pe bulevardul Tomis, vom construi un imobil de birouri si locuinte cu zece etaje. Pe cealalta parte a terenului nu stim inca ce vom face, probabil vile de vacanta", a spus Karim, care a prezentat planurile companiei pe piata locala, pe termen lung. "Suntem interesati de mai multe terenuri in Bucuresti, chiar daca preturile sunt mari. Credem ca terenurile si locuintele nu au preturi atat de mari comparativ cu alte capitale europene", a precizat Karim.

Compania Ferco Investments, infiintata in urma cu un an, a mai dezvoltat Bucuresti un complex de 19 vile, Lakeside Park, amplasat in Pipera, investitie estimata la cinci milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri