CTP, unul dintre cei mai mari investitori si dezvoltatori de proiecte logistice din Romania, a investit peste 250 de milioane de euro in Romania, intr-un portofoliu de peste 500.000 mp de spatii logistice la nivel local, avand in plan dublarea suprafetei in urmatorii doi ani.

In prezent, CTP construieste in intreaga tara si inchiriaza simultan proiecte in Timisoara si Arad.

"Am predat recent un centru de distributie de 25.000 mp in Cluj, catre Profi si avem 30.000 mp in curs de dezvoltare in CTP Bucuresti West Park, detinuta anterior de ProLogis. Aici, doar 10.000 mp mai sunt disponibili. Am obtinut, de asemenea, autorizatia de constructie pentru alti 60 000 mp in acelasi parc industrial si avem in plan demararea constructiei pana la sfarsitul acestui an.", a declarat Marian Orzu (foto mai jos), head of leasing and business development department.

De asemenea, la CTPark Bucuresti, preluat de la Portland Trust, CTP a finalizat primul proiect cu o suprafata inchiriabila de 15.000 mp pentru Enlgmayear, DSV si Iron Mountain si are o suprafata de 100.000 mp de teren disponibil pentru constructii noi. O suprafata de 22.000 mp este acum in dezvoltare intr-o cladire de tip multi-tenant, pentru Raben.

Proiectele CTP sunt cofinantate de banci diferite, inclusiv Erste Bank, Societe Generale si Raiffeisen.

Pe langa activitatea investtionala, CTP dezvolta si proprietati pentru companii care au nevoie de spatii de productie, asa cum este cazul unui proiect de 15 de milioane euro din Pitesti / Catesca care va fi predat gigantului auto francez – Faurecia

Echipa CTP din Romania numara in prezent aproximativ 30 de persoane.

Conform datelor companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, in 2016, livrarile de spatii noi vor depasi 300.000 mp, nivel care va creste stocul de spatii industriale si logistice din Romania cu 15%. Cea mai mare parte va fi livrata in Bucuresti - 63% (~ 190.000 mp), regiune urmata de Cluj - 8% (25.000 mp), Brasov, Ploiesti si Sibiu, cu 5% (15.000 mp fiecare).

CTP este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte logistice la nivel local, pe o piata pe care mai activeaza nume precum P3, Globalworth, Cromwell sau BlackStone, companie care a preluat portofoliul imobiliar de la Immofinanz.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri