Cine construieste astazi pe ideea ca Prima Casa va exista inca 10 ani de acum incolo face o mare greseala. Dezvoltarea de apartamente trebuie gandita pentru cei care vor putea accesa un credit ipotecar. Prima Casa a fost doar un eveniment unic, despre care speram sa mai dureze cat mai mult, insa nu ne putem baza doar pe acesta, a declarat Vincenzo Aquino, COO, Nusco.

"Este si foarte complicat sa vinzi sau sa cumperi prin Prima Casa. Astazi se anunta un nou plafon de creditare si in trei zile s-a epuizat. Exista o batalie foarte crancena pentru cei care vor sa obtina un astfel de credit", a declarat Vincenzo Aquino (foto stanga), in cadrul Targului Imobiliar National - tIMOn.

In opinia sa, Prima Casa a reprezentat un eveniment important pentru piata imobiliara din Romania cu un impact foarte mare dupa criza financiare. "Este un program care nu are corespondent in Europa. A dat posibilitatea multor oameni sa aiba acces la o locuinta".

Totusi, "in cazul in care Prima Casa nu va mai continua, bineinteles, ca piata va cunoaste o descrestere importanta a vanzarilor, pentru ca un credit ipotecar este mai scump si mai dificil de obtinut, dar in acelasi timp cred ca dezvoltarea va continua, cu o rata de crestere evident mai redusa. Piata se va reaseza si in cazul in are nu vom avea Prima Casa. Atat bancile cat si dezvoltatorii vor gasi cu siguranta o abordare realistica, prin care sa fie posibila vanzarea unei locuinte catre o familie cu un venit total de 1.500 de euro", a mai spus Vincenzo Aquino.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri