Administratia Regiei Autonome Zona Libera Curtici - Arad (ZLCA) vrea sa vanda si ultimele 30 de hectare de teren ramase disponibile.
Potrivit celor afirmate de directorul ZLCA, Cristina Bibart, in prezent se poarta negocieri cu mai multi investitori interesati sa investeasca pe cele doua platforme din Arad si Curtici. "In Zona Libera mai sunt circa 30 de hectare de teren disponibil. Chiar in aceasta perioada suntem in negocieri cu compania germana Danke, care activeaza in domeniul prelucrariimetalelor. Nemtii sunt interesati de concesionarea a trei hectare de teren, pentru o investitie estimata la trei milioane de euro", a afirmat Cristina Bibart.

De asemenea, la nivel organizatoric, directorul ZLCA doreste demararea unei campanii intense si continue de promovare si popularizare a Zonei Libere, prin diferite mijloace mediatice. "Vrem sa venim in intampinarea posibililor investitori, prin accentuarea facilitatilor pe care le ofera Zona Libera, cat si prin constituirea unui birou de consultanta juridica si economica", a spus Bibart, citat de NewsIn. In plus, planurile de revigorare a Zonei Libere cuprind si un incubator de afaceri, ce ar urma sa fie infiintat la Curtici, in parteneriat cu portughezii de la compania Coindu. La sfarsitul acestui an, in Zona Libera Curtici Arad se vor finaliza investitii care vor duce la crearea a inca 350-400 locuri de munca.

De la 1 ianuarie 2011 zonele libere au toate sansele sa devina parcuri industriale. Asta, pentru ca perioada de mentinere afacilitatilor acordate investitorilor de pe platformele industriale pana in 2011 a fost convenita cu Uniunea Europeana. Cu o suprafata totala de 90 hectare, Zona Libera Curtici - Arad este compusa din doua platforme, una de 75 hectare, la Curtici,si cealalta care se intinde pe o suprafata de 15 hectare in zona Aeroportului International Arad.

In prezent, gradul de ocuparepe platforma Curtici este de 75 la suta, iar pe platforma Aeroport nu mai sunt locuri disponibile. Pe cele doua platforme opereaza peste 140 de companii, dintre care 35 pe terenuri concesionate si cinci pe terenuri inchiriate. Companiile din Zona Libera Curtici au investit peste 120 de milioane de dolari si au creat peste 4500 locuri de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri