Analistii imobiliari de pe piata bucuresteana sustin ca, in momentul de fata, si apartamentele din blocurile noi prezinta o serie de dezavantaje, atat din cauza zonei in care sunt construite, a pretului ridicat si chiar a timpului indelungat pierdut de la contractarea si pana la predarea locuintei
Calin Clinciu, analist imobiliar la Euroest Invest sustine ca daca apartamentele in imobilele vechi au avantajul ca sunt disponibile imediat, pentru cele din imobilele noi, cumparatorul trebuie sa astepte un timp mai indelungat. Analistul mai spune ca in unele cazuri, pentru a intra in posesia locuintei, noul proprietar trebuie sa astepte chiar un an de la contractare si pana la predarea casei.

"Multi bucuresteni sunt nedecisi si nu stiu inca ce vor. Daca vor opta pentru locuinte vechi trebuie sa stie ca acestea sunt mai ieftine datorita suprafetelor locative mai mici, dar necesita imbunatatiri, iar materialele de constructie le mai scot ceva bani din buzunar. in schimb, apartamentele noi sunt construite cu materiale si echipamente de ultima generatie, sunt izolate termic si fonic si dispun de paza, dar si ele au o serie de dezavantaje. in principal, pretul mult mai mare decat locuintele din cladirile vechi precum si cererea de pe piata mult mai mare", a declarat pentru NewsIn, Clinciu.

Analistul imobiliar mai spune ca un alt dezavantaj este si faptul ca apartamentele in cladiri noi se pot contracta doat in anumite zone ale Capitalei, fata de cele vechi pentru care exista posibilitatea achizitionarii lor in tot Bucurestiul.

Si reprezentantii agentiei imobiliare Corint spun ca persoanele interesate de achizitionarea unei locuinte in Capitala sunt inca in dubiu si se intereseza ce si cum sa cumpere pentru a nu iesi in pierdere. "Multi clienti prefera locuintele noi pentru arhitectura moderna si pentru spatiul locativ mult mai mare, dar exista si persoane care se multumesc sa cumpere o locuinta mai veche, dar in care se pot muta imediat si pentru care nu mai trebuie sa astepte sa fie finalizata sau finisata o perioada lunga de timp", au declarat cei de la Agentia Corint.

Conform estimarilor din piata imobiliara in urmatorii doi ani, vor fi finalizate complexe rezidentiale care vor aduce in Bucuresti circa 3.000 de apartamente cu preturi cuprinse intre 80.000 si 200.000 de euro, insa cererea de case va fi mult mai mare, iar cumparatorii vor opta in continuare si pe locuintele din cladirile vechi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri