Fondurile de investitii sunt interesate sa cumpere imobile de birouri clasa A cu scopul de a obtine un profit cat mai mare intr-o perioada relativ scurta, prin inchirierea catre companiilor multinationale, potrivit consultantului DTZ Echinox, Mihaela Cnobloch
Fondurile de investitii sunt interesate sa incheie contracte de inchiriere prin care firmele chiriase achita utilitatile si serviciile de care beneficiaza, precum si alte cheltuieli cum ar fi taxele pe proprietate, respectiv asigurarea imobilului, a precizat consultantul imobiliar. "Exista fonduri care vizeaza numai sectorul comercial sau sectorul logistic. in schimb, altele sunt interesate de zona de birouri ori targeteaza proiectele foarte mari, de top", a spus pentru NewsIn, Mihaela Cnobloch.

Clientii sunt din ce in ce mai pretentiosi si doresc sa achite o chirie mare, insa pun conditia sa beneficieze de spatii pe masura, cu facilitati corespunzatoare clasei A, au precizat consultantul DTZ. "Se pune accent pe suprafete mari, usor de compartimentat, cu facilitati de parcare, dar si pe dotari si finisaje de calitate superioara", a adaugat Cnobloch.

Aceasta a explicat ca un proiect clasa A trebuie sa aiba o locatie de top, suprafete de peste 1.000 metri patrati utili, finisaje de calitate, podea falsa, o inlatime a plafonului de 2,8 metri, parcare subterana si sa beneficieze de administrare profesionala a cladirii. De asemenea, astfel de cladiri ofera sali de conferinte, restaurante-cafeterie, spatii pentru banca la parter, parcare exterioara si spatii verzi.

"Si constructorii au inceput sa fie tot mai interesati sa ridice cladiri de birouri cu suprafete mari, de tip business park si deja se gandesc la proiectarea parcarilor subterane", a mai spus consultantul departamentului birouri al companiei DTZ Echinox. Potrivit estimarilor, spre sfarsitul anului 2008 in capitala se va inregistra o explozie de spatii clasa A, in prezent majoritatea proiectelor finalizate sau aflate in constructie fiind de tipul business park.

Conform datelor DTZ, pana acum au fost livrate proiecte precum: America House, Europe House, Bucharest Business Park, S-Park, iar ultimele doua au o suprafata de aproximativ 4.500 metri patrati pe nivel.

Pretul terenului nu constituie un impediment pentru investitori daca locatia promite un profit bun, chiar daca acesta este scump. in acest caz, investitorii se asociaza pentru a achizitiona parcela de teren respectiva, a mai spus analistul companiei imobiliare.

DTZ este o companie internationala de servicii si consultanta imobiliara cu o retea de circa 200 de birouri in 163 de orase. DTZ Echinox este din noiembrie 2002 reprezentanta locala in Romania a companiei internationale imobiliare DTZ.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri