Analistii imobiliari de pe piata bucuresteana sustin ca preturile terenurilor intravilane din sud-estul Capitalei este de doua pana la cinci ori mai mici decat in zona nordica, ceea ce constituie motorul dezvoltarii imobiliare din sud-estul Bucurestiului.

Un teren intravilan se vinde in partea de sud-est intre 30 euro/mp pe Soseaua Oltenitei si 80 de euro/mp in zona Popesti Leordeni, in vreme ce in nordul Bucurestiului pretul ajunge si la 600 euro/mp (Otopeni - 300 euro/mp, Pipera - 600 euro/mp). In opinia analistilor, achizitionarea terenurilor rezidentiale in zona de sud-est a Capitalei reprezinta in acest moment cea mai buna investitie pe termen scurt si mediu si poate aduce profit consistent potentialilor investitori care vor construi locuinte.

Conform consultantilor companiei Euroest, tranzactiile cu terenuri in sud-estul Capitalei este o afacere profitabila datorita preturilor scazute, comparativ cu celelalte zone, fapt ce va duce implicit la dezvoltarea zonei si la constructia de cartiere rezidentiale.

"Cartierele limitrofe sunt aglomerate, iar tendinta populatiei este de a migra spre zone aerisite, verzi. Sud-estul Capitalei este ideal pentru constructii rezidentiale si logistice, aici gasindu-se atat suprafete intravilane de 500-1.500 mp pentru constructii individuale cat si terenuri extravilane cu preturi de 12-15 euro/mp, intre 10.000 si 80.000 mp, pretabile pentru dezvoltarea cartierelor rezidentiale", sustin cei de la Euroest.

Reprezentantii companiei CB Richard Ellis (CBRE) spun si ei, intr-o analiza asupra pietei imobiliare din Capitala, ca interesul dezvoltatorilor se va orienta catre zonele secundare cum ar fi Prelungirea Ghencea, Colentina, Titan sau Berceni, dar si catre zonele periferice din sud-estul Bucurestiului, care ofera suprafete mai mari de teren la preturi mai mici, comparativ cu zonele ultracentrale si centrale unde oferta de terenuri este foarte redusa, iar preturile sunt ridicate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri