Romania a intrat in top 50 tranzactii imobiliare al tarilor din regiunea Europei, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) unde se regasesc cinci din cele mai importante preluari din prima jumatate a anului, iar Immoeast si Fabian sunt principalii investitori, arata ultimul raport Colliers International.
Cele cinci tranzactii imobiliare din Romania au ajuns la un total de 480 de milioane de euro, in timp ce achizitiile imobiliare din regiune au depasit 20 miliarde de euro, informeaza Colliers. Din raportul dat luni publicitatii reiese ca dintre cele peste 30 de tari din care s-a realizat clasamentul, doar Marea Britanie detine mai multe tranzactii de proprietati imobiliare decat Romania. Englezii au intrat in top 50 cu sase preluari dar volumul investitiilor se ridica la cinci miliarde de euro.

Raportul Colliers indica faptul ca in Romania, cea mai mare achizitie a fost realizata de fondul austriac de investitii Immoeast, care a achizitionat centrul comercial Polus, din Cluj de la managerul de constructii al proiectului, TriGranit, tranzactie pentru care a semnat un aranjament financiar total de 185 milioane euro. Tot Immoeast detine si urmatoarea pozitie in top ca marime a investitiei din Romania, dupa ce a achitat 110 milioane de euro pentru proiectul de birouri S-Park din Bucuresti.

In analiza Colliers, Immoeast este proprietarul centrului comercial Euromall (60 milioane euro) si al cladirii de birouri Victoria Park (65 milioane euro). In afara de Immoeast, fondul britanic de investitii Fabian Fabian Romania Property se mai afla in top cu tranzactia de 60 de milioane de euro prin care a preluat imobilul de birouri de clasa A Cubic Centre (44.000 metri patrati) din nordul Bucurestiului, dezvoltat de firma Kendama.

Portofoliul Immoeast cuprinde 44 de proiecte de retail in Romania, cu o suprafata de 894.000 de metri patrati. Immoeast detine pe piata romaneasca 113 proiecte cu o suprafata totala de 3,85 milioane de metri patrati. Immoeast a anuntat ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de peste 700 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca, astfel ca valoarea portofoliului detinut in Romania va creste in urmatorii trei ani la 2,1 miliarde de euro.

Pe piata birourilor, fondul de investitii Fabian Romania Property a ajuns recent la un acord si cu Immoconsult Leasinggesellschaft pentru achizitia Baneasa Business Centre contra sumei de 23,9 milioane euro. Fondul a mai achizitionat, in iunie, contra sumei de 4,9 milioane de euro, imobilul de birouri Evocenter din nordul Bucurestiului. Fondul de investitii mai detine in Capitala alte patru imobile de birouri deja construite achizitionate la inceputul anului trecut si participatii la alte doua proiecte rezidentiale aflate in prezent in curs de executie.

Colliers International este un parteneriat de companii de consultanta imobiliara ce opereaza prin 240 birouri in 51 de tari. in Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.














Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri