Oferta de noi locuinte s-a ridicat anul trecut in judetul Sibiu la 2,7 locuinte la mia de locuitori, fata de media de 1,7 locuinte/1000 de locuitori inregistrata la nivelul tarii, potrivit unui studiu realizat de Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL), prezentat la Sibiu.
"Judetul Sibiu are unul din cele mai ridicate ritmuri de crestere in acest domeniu, numarandu-se printre primele opt judete din tara ca si dinamica", a precizat, la Sibiu, managerul de Dezvoltare Afaceri ANL, Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL), Ioan Bejan, legat de studiul citat de NewsIn.

Potrivit aceluiasi studiu, Sibiul dispune de 378 de locuinte la mia de locuitori, in timp ce media nationala este de 374 locuinte/1000 de locuitori, iar media europeana atinge 468 locuinte/1000 de locuitori. Ca o caracteristica a Romaniei, 97,5 la suta din fondul locativ este privat, in timp ce restul reprezinta fondul de locuinte sociale. Prezentarea studiului a fost realizata in contextul incheierii intre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a unei conventii de parteneriat privind finantarea proiectelor dezvoltate de catre agentie pe plan national si implicit a celor derulate in Sibiu.

In acelasi context, Raiffeisen Banca pentru Locuinte va oferi si solutii avantajoase chiriasilor din locuintele pentru tineri finantate de catre ANL care, potrivit noilor reglementari legale, au dreptul sa cumpere, dupa o perioada de inchiriere de cinci ani, locuintele in care au stat cu chirie. In judetul Sibiu s-au construit pana in prezent aproape 400 de unitati locative destinate tinerilor pentru inchiriere, din care aproape 300 in municipiul Sibiu.

"Studiile de piata facute ne-au aratat ca profilul clientului nostru se pliaza, intr-o anumita masura, pe cel al clientilor ANL. Statisticile demonstreaza, de asemenea, ca preturile locuintelor din fondul locativ existent cresc mai ales datorita puternicei dinamici a preturilor percepute pentru locuintele din noile ansambluri rezidentiale. In ceea ce priveste achizitionarea unei locuinte, considerand venitul net mediu de 1.100 lei, pretul unui apartament modest este de cel putin 15 ori mai mare decat venitul mediu net anual al unei persoane, spre deosebire de patru pana la sase ori cat este acest indicator in cele mai multe tari ale UE. Tinand cont de aceste considerente putem spune ca parteneriatul incheiat cu ANL reprezinta inca un pas important facut de noi catre potentialii nostri clienti" a declarat presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Ionut Costea.

Potrivit conducerii RBL in strategia de extindere a parteneriatului cu ANL-ul sunt avute in vedere, si urmatoarele orase, in care s-au construit cele mai multe locuinte cu chirie pentru tineri: Cluj, Galati, Iasi, Focsani, Botosani, Piatra Neamt, Bistrita, Constanta, Targoviste.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri