Piata imobiliara din Constanta a inregistrat in 2007 cea mai mare crestere din ultimii ani, iar preturile apartamentelor si chiriilor pot fi comparate deja cu cele din Capitala, dupa ce au crescut cu aproximativ 25% pe parcursul anului trecut, arata ultimul raport al companie CBRE/Eurisko.
"Constanta a cunoscut in ultimii ani, si in special in 2007, boom-ul de pe piata imobiliara. Astfel, noi proiecte rezidentiale au inceput sa-si faca loc printre vechile blocuri de apartamente ridicate in perioada comunista, zona preferata a investitorilor fiind cea de centru-est si in special zona faleza de Nord. Odata cu noile proiecte, anul 2007 a adus si o crestere substantiala a preturilor apartamentelor si a nivelului chiriilor, acestea putand fi comparate cu usurinta cu cele din Capitala", sustin analistii imobiliari ai companiei CBRE Eurisko. Potrivit acestora, piata imobiliara din Constanta a urmat evolutia inregistrata in marile orase din tara pe tot parcursul anului 2007.

Zonele unde se afla cele mai scumpe locuinte sunt cele situate in jurul parcului Tabacariei, zona faleza de Nord si centrul orasului. La polul opus se afla cartiere precum faleza de Sud sau Palas. O garsoniera veche are un pret de vanzare cuprins intre 35.000-55.000 euro si se poate inchiria cu pana la 300 de euro, un apartament cu doua camere se vinde cu pana la 90.000 de euro si se inchiriaza cu maxim 400 de euro, in timp ce unul cu trei camere ajunge la un pret cuprins intre 90.000-130.000 de euro si o chirie de circa 600 de euro. In ceea ce priveste apartamentele cu patru camere acestea s-au vandut anul trecut cu un pret de pana la 150.000 de euro, iar chiria a ajuns la 700 de euro. Vilele s-au inchiriat cu 800-1.500 euro si s-au vandut cu preturi cuprinse intre 100.000-450.000 euro.

De asemenea, preturile terenurilor au inregistrat cresteri semnificative in Constanta, inregistrand in anul 2007 un avans de 20-25% fata de 2006. Terenurile cu acces la plaja au ajuns astfel la 2.000 de euro/mp, iar cele din zona Tabacariei pana la 1.800 euro/mp.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri