Prima faza a parcului de afaceri Baneasa Business & Technology Park (BB&TP) din nordul Capitalei a fost inchiriata in intregime, printre chiriasi numarandu-se si companiile Eurohouse si Sonae Sierra, care au semnat contractele pe o perioada de cinci ani.
Primele doua cladiri de birouri clasa A+ din BB&TP ocupa o suprafata de 26.000 mp utili din cei 250.000 mp dedicati intregului proiect, iar printre companiile care au semnat contracte de inchiriere se numara BMW, Moeller Electric, Dupont, Solmar Trading Group, F. Zanti Com, Unilever si Adidas.

Prima faza a BB&TP a necesitat o investitie de aproximativ 40 milioane de euro din totalul de 250 milioane de euro planificate pentru intregul parc de afaceri. Suprafetele au fost inchiriate pe o perioada de cinci ani si au variat in functie de necesitatile clientului, incepand de la 80 mp, cel mai mic spatiu, pana la 3700mp, cel mai mare.

„In prezent, lucram la conceptul si la designul fazei urmatoare si am inceput deja sa pregatim infrastructura pentru ea. In patru-cinci ani, ne dorim sa finalizam constructia parcului de afaceri, care va avea in total 11 cladiri de birouri” a declarat Nicolae Calinoiu Director General Baneasa Business & Technology Park.

Cele doua cladiri din prima faza a BB&TP sunt formate din fiecare din doua aripi cu cinci niveluri, suprafata pe etaj fiind de 2 .700 mp. Ambele cladiri au cate un nivel subteran pentru parcare, cu un total de 795 de spatii de parcare subterana si supraterana, ceea ce inseamna o medie de un spatiu de parcare la 33 mp de spatiu util.

Eurohouse este o companie cu o experienta de zece ani pe piata de real estate din Romania, specializata in managementul investitiilor, dezvoltari de proiecte, vanzari de proprietati in ansambluri rezidentiale si consultanta strategica.

Sonae Sierra a intrat pe piata romaneasca prin achizitionarea mall-ului River Plaza din Ramnicu Valcea, un centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 12.358 mp, care a fost inaugurat in noiembrie 2006. Compania a incheiat recent un parteneriat cu Caelum Development pentru dezvoltarea Parklake Plaza, cel mai mare centru comercial din Romania, ce va fi inaugurat in anul 2011. Proiectul reprezinta o investitie de circa 600 milioane euro si are o suprafata totala inchiriabila de 110.000 mp.

BB&TP este amplasat in zona de nord a Capitalei si se desfasoara in cinci etape, urmand sa aiba in final 250.000 mp de spatii de birouri clasa A+, distribuiti in 11 cladiri si un hotel de 4 stele cu sala de conferinte.

BB&TP face parte din Proiectul Baneasa care reprezinta o investitie totala estimata de 1,8 miliarde de euro. Pe langa BB&TP, Proiectul Baneasa mai cuprinde o zona rezidentiala dew 221 hectare, Baneasa Rezidential si centrul comercial Baneasa Shopping City, deschis in luna aprilie a acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri