Grupul de companii Fene Grup, controlat de fratii Relu si Lucian Fenechiu, au in dezvoltare cartierul rezidential I.C. Bratianu, situat pe Dealul Bucium din apropierea Iasului, valoarea totala a investitiei fiind estimata la 40 milioane de euro.
“Valoarea finala a investitiei, ce cuprinde constructia celor 60 de case, realizarea infrastructurii din cadrul complexului rezidential, a sistemului de utilitati, a ansamblului cu patru blocuri si a celorlalte amplasamente - hotel, office center si spatiu de agrement cu teren de tenis - se va ridica la aproximativ 40 milioane de euro”, a declarat, pentru Wall-Street, Constanta Pravat, PR Manager al grupui Fene.

Dezvoltatorul a anuntat ca au fost vandute 45 de case, pretul uneia semifinisata fiind de 125.000 euro plus TVA, la care se adauga terenul, de 99 euro pe mp plus TVA.

“Proiectul a demarat la sfarsitul anului 2003 cu lucrarile de pregatire a terenului, obtinerea tuturor actelor si avizelor necesare realizarii constructiilor, realizarea proiectelor de case. Contractarea caselor a inceput aproximativ un an mai tarziu. Intreaga constructie se desfasoara in etape: prima etapa, reprezentata de livrarea vilelor se apropie de finalizare si estimam ca in aceasta toamna vom incepe lucrarile de constructie si contractare pentru cele patru blocuri, ce vor totaliza aproximativ 90 de apartamente”, a adaugat Constanta Pravat.

Potrivit acesteia, pe piata imobiliara din Moldova au aparut mai multe proiecte rezidentiale, iar apartamentele vechi incep sa piarda tot mai mult teren in fata constructiilor noi.

„Clientii sunt mult mai informati, mai pretentiosi, iar decizia de cumparare se ia dupa analizarea tuturor ofertelor, destul de numeroase in ultima perioada. Investitiile mari in construirea de hypermarketuri si magazine de retail conduc si ele la o crestere a preturilor terenurilor”, a adaugat reprezentantul Fene Grup.

Dupa livrarea celor 60 de case, dezvoltatorul va incepe constructia ansamblului de patru blocuri, tot in cadrul cartierului Bratianu si dezvoltarea hotelului si a cladirii de birouri. Cele patru blocuri vor fi structurate pe sase etaje locuibile, un demisol cu parcari si spatii de servicii si un subsol destinat parcarilor.

„De asemenea, avem in plan si o extindere a constructiei de case in vecinatatea actuala a complexului rezidential”, a incheiat Constanta Pravat.

Grupul de companii Fene Grup ii are ca actionari majoritari pe deputatul PNL Relu Fenechiu si fratele acestuia, Lucian Fenechiu, numarul total de angajati fiind de 170. Potrivit Ministerului de Finante, profitul grupului pe anul 2006 a fost de 831. 437 lei ( aproximativ 235.000 euro).

Grupul isi desfaoara activitatea in constructii de vile pentru persoane fizice, lucrari de constructii industriale, constructii sociale, amenajari de spatii comerciale si birouri. PE langa acestea, mai activeaza in domeniul asamblarii si comercializarii calculatoarelor si a altor componente, prin SC Tehnorom SRL si Turbozone Computers, dealer autorizat Bombardier si motoBoom prin TurboZone Motors.

Din anul 2002, in cadrul grupului, s-a adaugat si SC Fene Consulting SRL, avand ca obiect principal de activitate cercetarea si proiectarea in constructii, iar din 2007si-a extins activitatea si in domeniul productiei de tamplarie din lemn stratificat si al mobilierului din PAL.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri