Dupa ce in ultimii doi-trei ani, ani stocul de birouri a fost format in mare parte din cladiri de birouri de clasa B, in prezent cererea se manifesta pentru cladirile cu cele mai inalte standarde de dotare de clasa A, un nou trend pe aceasta piata fiind reprezentat de cladirile ecologice, se arata intr-un comunicat al companiei de consultanta imobilaiara Regatta.
"Cel mai nou concept care incepe sa fie adoptat pe piata office din Bucuresti este cladirea ecologica, concept care respecta directivele europene privitoare la normele de construire environmentally friendly", a explicat Dragos Radu, analist piata in cadrul Regatta.

Cladirile ecologice presupun folosirea materialelor de constructii reciclabile, care sa protejeze atat mediul inconjurator, cat si persoanele care isi desfasoara activitatea in cladirea respectiva.

"Constructia de acest tip este menita sa eficientizeze folosirea energiei electrice si a celei termice si sa se ocupe de epurarea apelor reziduale prin folosirea de sisteme si tehnologii noi. In acelasi timp, eficientizeaza mediul de lucru prin ventilatie si iluminare corespunzatoare standardelor, conexiuni la internet prin fibra optica, plafoane false si podele suspendate care sa permita cablarea facila", adauga reprezentantul Regatta.

In opinia acestui, desi la o prima analiza, investitia intr-o cladire verde necesita costuri mai ridicate datorate materialelor speciale folosite, pe termen lung se dovedeste a fi o investitie profitabila care sa raspunda cererii viitoare.


Una dintre primele cladiri ecologice de birouri este Euro Tower (foto) din Bucuresti, dezvoltata de compania olandeza Cascade Group. Cladirea va avea 18 etaje, cu suprafete cuprinse intre 800 si 1.100 mp si cinci niveluri de parcare subterana. Suprafata totala construita a imobilului este de 18.000 mp, din care 15.500 pentru inchiriere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri