La Agentia de Mediu a Municipiului Bucuresti exista o solicitare privind defrisarea totala a pepinierei Tei Toboc, in suprafata totala de 34 hectare, unde investitorii imobiliari vor construi mai multe turnuri, dintre care unele cu 45 etaje, a declarat vicepresedintele Eco Civica, Dan Trifu.
"Investitorii au toate avizele necesare, plan urbanistic aprobat, planuri de detaliu aprobate de Primaria sectorului 2, avizul Agentiei de Mediu fiind, practic, ultimul necesar inainte de inceperea lucrarilor", a precizat Trifu.

Potrivit vicepresedintelui Eco Civica, planurile urbanistice pentru viitoarele constructii prevad 30% spatiu verde, anunta NewsIn.

"Planurile urbanistice aprobate de edilii bucuresteni prevad, conform reglementarilor legale, 30% spatiu verde pentru fiecare constructie, dar sunt numeroase cladirile din alte zone care nu au nici cinci metri patrati de spatiu verde, iar nimeni nu verifica, nimeni nu ia masuri", spune Trifu. El a dat ca exemplu strada Polona, unde sunt cladiri de birouri fara niciun arbore plantat imprejur.

"De cand a venit Gheorghe Patrascu arhitect-sef al Bucurestiului, orasul s-a deteriorat mult din punct de vedere al zonelor verzi", a completat presedintele asociatiei Eco Civica, Nicolae Radulescu Dobrogea.

Reprezentantii mai multor organizatii neguvernamentale au declarat intr-o conferinta de presa, ca arhitectul-sef al Capitalei si comisia de urbanism numita de primarul general Sorin Oprescu au un rol important in degradarea urbanistica a Capitalei.

Organizatiile neguvernamentale dau ca exemplu proiectele incluse pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de miercuri, 30 septembrie, cand ar urma sa fie supuse la vot 54 de planuri urbanistice, dintre care 36 au avizul comisiei de urbanism a lui Oprescu, iar alte sapte au primit reavizari de la aceeasi comisie.

Reprezentantii societatii civile mai spun ca, in cele 54 de planuri urbanistice, suprafata totala construita este cu 478.116 metri patrati mai mare decat limita prevazuta in Planul Urbanistic General (PUG). ONG-urile sustin ca, astfel, investitorii imobiliari au primit un cadou de 239 milioane de euro.

Avalansa de planuri urbanistice din sedinta de miercuri a CGMB se explica, spun tot organizatiile neguvernamentale, prin faptul ca, de la 1 octombrie, derogarile de la PUZ-uri vor fi mult mai stricte.

Ultima sedinta a CGMB, din 25 septembrie, a fost suspendata dupa ce reprezentantii PSD si PNL au parasit sala, protestand astfel fata de un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) de pe ordinea de zi in beneficiul omului de afaceri Costica Constanda. Plecarea din sala a membrilor PSD si PNL din CGMB a facut ca alte 28 de planuri urbanistice aflate pe ordinea de zi sa nu mai poata fi supuse la vot.

Anterior disputei ce a dus la incheierea sedintei, mai multi consilieri s-au plans ca investitorii imobiliari fac presiuni extraordinare asupra lor sa adopte anumite PUZ-uri. Consilierii in cauza au declarat, sub protectia anonimatului, ca au primit amenintari, inclusiv la adresa familiilor, daca nu voteaza in favoarea anumitor planuri urbanistice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri