Dan Negulescu, fostul vicepresedinte al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), a lansat o noua asociatie non-profit, in care se pot inscrie agentii imobiliari, persoane fizice, cotizatia anuala fiind de 60 euro plus TVA, la care se adauga costul asigurarii profesionale obligatorii.
Asociatia Profesionala a Agentilor Imobiliari din Romania (APAIR) are, in prezent, 12 membri, si isi propune sa profesionalizeze agentii imobiliari prin educatie, asigurari profesionale si instrumente de lucru.

“Oferim o baza de date comuna care contine toate proprietatile imobiliare listate de agentii imobiliari membri si serviciul MLS (Serviciul de Listare Multipla), in care proprietatile sunt listate pe baza unui contract de reprezentare exclusiva. Toate proprietatile din bazele de date APAIR sunt unice, APAIR realizand verificarea listarilor in vederea evitarii listarilor duplicate”, a declarat Dan Negulescu (foto), presedintele APAIR.

Serviciul MLS a fost lansat initial in primavara si presupune colaborarea intre mai multi agenti imobiliari pentru reprezentarea exclusiva a proprietarilor, avand ca scop trazactionarea mai sigura si mai rapida a unei proprietati. Astfel, atunci cand o proprietate este listata printr-un membru MLS, aceasta va putea fi prezentata si vanduta de toti ceilalti membrii propriilor clienti, prin intermediul unui software MLS intern.

O alta asociatie pe piata de consultanta imobiliara este ARAI, o organizatie nonguvernamentala, apolitica si non-profit, infintata in anul 1995, care reuneste peste 160 de persoane juridice. In prezent, ARAI este condusa de Cristian Clenciu.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri