Bucurestiul este una dintre cele mai accesibile capitale din Europa, Orientul Mijlociu si Africa din punct de vedere al chiriilor spatiilor comerciale stradale, chirii mai mici gasindu-se doar in capitalele baltice, Sofia si Tirana, arata un studiu al companiei de consultanta imobiliara Colliers International.
Din punct de vedere al chiriilor platite pentru spatiile comerciale stradale, Bucurestiul se afla pe locul 22 din cele 28 de capitale luate in calcul in studiul Colliers.

“Maximul chiriilor stradale in Bucuresti a fost inregistrat in 2008, atingand 130 euor/mp/luna. In viitorul apropiat, ne asteptam ca nivelul chiriilor sa se stabilizeze. Este posibil sa vedem scaderi in zonele periferice, marcate acum de o rata mare de neocupare”, a declarat Alexandru Preda, associate director in cadrul Colliers International, specializat in inchirierea spatiilor comerciale stradale.

In prezent, pentru un spatiu comercial stradal din Bucuresti un chirias plateste, in medie, 90 euro/mp/luna. Cele mai mari chirii sunt intalnite pe principalele artere comerciale din Paris, unde un metru patrat de spatiu comercial amplasat intr-o zona foarte buna se poate inchiria cu peste 830 euro/luna/mp, fara a include taxele pentru servicii si stimulentele acordate chiriasilor.

“In ceea ce priveste chiriile in centrele comerciale, acestea pot ajunge la 469 euro/mp/luna in Londra, dar pot fi chiar mai mici decat cele din Bucuresti in orase precum Madrid (57 euro/mp/luna), Milano (46 euro/mp/luna) sau Amsterdam (54 euro/mp/luna)”, se mai arata in studiul citat.

Colliers International este una din cele mai impoartante companii de consultanta imobiliara din piata locala, cu o cifra de afaceri de aproximativ 2,82 milioane de euro inregistrata in anul 2009.

Citeste si Harta chiriilor pentru spatiile de retail din Europa. Cat de ieftina e Romania?.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri