Obezitatea reprezinta una dintre problemele de sanatate cu care se confrunta majoritatea statelor din Uniunea Europeana, ratele cele mai ridicate inregistrandu-se in Marea Britanie si Malta atat in cazul femeilor, cat si a barbatilor, arata datele Eurostat.
La nivelul celor 19 state membre proportia celor care sufereau de obezitate in intervalul 2008-2009 varia intre 8 si 23,9% pentru femei, respectiv 7,6 si 24,7% pentru barbati din total populatie adulta. Spre comparatie, in Statele Unite ale Americii proportia era de 26,8% pentru femei si 27,6% pentru barbati pentru anul 2009.

Astfel, 23,9% dintre femeile din Marea Britanie sufera de obezitate, arata datele Eurostat. Clasamentul este completat de Malta (21,1%), Letonia (20,9%) si Estonia (20,5%). In cazul tarilor cu cea mai mare proportie de barbati care sufera de exces de greutate, topul este condus de Malta (24,7%), Marea Britanie (22,1%), Ungaria (21,4%) si Cehia (18,4%).

La polul opus, Romania conduce clasamentul tarilor cu rata cea mai mica de locuitori care sufera de obezitate, respectiv 8% dintre femei si 7,6% dintre barbati. Ordinea este completata de Italia (9,3% femei si 11,3% barbati), Bulgaria (11,3% si 11,6%) si Franta (12,7% si 11,7%).

Obezitatea este cel mai des intalnita in cazul femeilor tinere din Marea Britanie, in timp ce in cazul barbatilor aceasta dereglare de nutritie este frecventa pentru categoria de varsta 65-74 de ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri