Curtea Constitutionala nu s-a exprimat nici pro, nici contra suspendarii lui Traian Basescu, magistratii preferand sa isi spuna opinia pe fiecare punct in parte, relateaza Mediafax.
Astfel, Curtea Constitutionala a constatat, vineri, ca Traian Basescu nu si-a exercitat cu maxima eficienta si exigenta functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate, acest aviz urmand sa fie transmis Parlamentului.

Curtea Constitutionala apreciaza ca faptul ca presedintele, prin comportamentul sau politic, si-a asumat public initiativa luarii unor masuri economico-sociale, inainte sa fie adoptate de Guvern, poate fi retinut ca o incercare de a diminua rolul premierului.

CC a retinut ca motivele invocate de autorii cererii de suspendare a presedintelui privind incalcarea de seful statului a unor drepturi fundamentale, cum sunt dreptul la munca si dreptul la pensie, nu se pot constitui in elemente ce conduc la atingerea substantei acestor drepturi fundamentale.

In acest sens, Curtea Constitutionala (CC) constata ca masurile legislative referitoare la diminuarea salariilor si a pensiilor au fost adoptate de catre Guvern, prin asumarea raspunderii, noteaza Curtea in avizul sau privind suspendarea din functie a presedintelui.

In ceea ce priveste declaratiile lui Traian Basescu referitoare la comunitatea roma si sanctionarea acestuia de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, ramane ca Parlamentul sa decida, pe baza datelor si a informatiilor care-i vor fi prezentate cu ocazia dezbaterilor, asupra existentei si gravitatii acestor fapte.

Curtea Constitutionala precizeaza ca nu se poate retine incalcarea de catre presedinte a prevederilor constitutionale referitoare la independenta justitiei, declaratiile critice formulate de acesta nefiind de natura sa determine magistratii sa nu-si indeplineasca atributiile constitutionale.

Curtea Constitutionala sustine ca declaratiile presedintelui Traian Basescu in legatura cu decizii din trecut ale CC "nu au fost de natura a aduce atingere independentei judecatorilor constitutionali".

Citeste si Presedintele TRAIAN BASESCU, cu bune si rele, de la A la Z




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri