Peste 20 de ONG-uri din Romania cer parlamentarilor sa stopeze finantarea bisericilor de catre stat.
Asociatia Secular Umanista din Romania (ASUR) a publicat pe site-ul propriu un apel catre parlamentari prin care, impreuna cu alte ONG-uri, cum ar fi ActiveWarch sau Salvati Dunarea si Delta, cer ca statul sa nu mai finanteze bisericile.

„Anual, cultele religioase primesc din partea Statului aproximativ 540 de milioane de euro, suma echivalenta cu 0,4% din PIB-ul Romaniei, valoare anuntata de insasi Patriarhia BOR. Asociatiile semnatare fac un apel catre toti membrii legislativului, indiferent de partidul din care fac parte, sa stopeze finantarea de catre stat a cultelor religioase si sa redirectioneze catre Educatie, Cercetare si Sanatate aceste fonduri”, se mentioneaza in apelul ONG-urilor.

„Dincolo de aceasta alocare inoportuna per se, avand in vedere actualul context socio-economic, consideram ca o abordare rationala, in acord cu nevoile imediate si reale ale cetatenilor este absolut necesara, iar Sanatatea, Educatia si Cercetarea sunt domenii prioritare.Este anormal ca intr-un stat laic sute de milioane de euro din bugetele autoritatilor de stat, centrale si locale, sa fie deturnate de la nevoile reale ale tarii spre beneficiul cultelor religioase. Acestea sunt organizatii private si trebuie sa se autofinanteze din contributiile voluntare ale credinciosilor”, se mai mentioneaza in apelul asociatiilor non-guvernamentale.

Semnatari apelului sunt:

1. Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR)
2. ActiveWatch
3. Expeditie in Cultura
4. Asociatia Miscarea Civica Militia Spirituala
5. Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe
6. Fundatia Population Services International in Romania
7. Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis
8. Asociatia Start Focus
9. Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics
10. Asociatia REPER21
11. Asociatia EPAS
12. Asociatia ACCEPT
13. Fundatia Alaturi de Voi
14. Fundatia PACT
15. Asociatia Salvati Dunarea si Delta
16. Green Hours & Teatrul LUNI
17. Agentia de Dezvoltare Comunitara “Impreuna”
18. Asociatia Edusfera
19. Centrul pentru Actiune si Responsabilitate in Educatie
20. Grupul h.arta
21. Asociatia Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta

Sunteti de acord cu propunerea?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri