Hidrologii au emis o avertizare cod rosu de inundatii in judetele Arges, Valcea, Olt si Teleorman, valabila de miercuri pana vineri dupa-amiaza.

Avertizarea emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor este valabila de miercuri, ora 14.00, pana vineri, la aceeasi ora, pentru rauri din bazinele hidrogafice Mures, Bega Veche, Bega,Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, Jiu, Olt, Vedea, Arges, potrivit Mediafax.

Potrivit noii avertizari, vor fi sub cod rosu raul Vedea si afluentul sau Cotmeana, din judetele Olt, Teleorman si Arges. De asemenea, de joi, ora 06.00, vor intra sub avertizare cod rosu si raurile din bazinul hidrografic Lotru, in judetul Valcea. INHGA mentioneaza ca, de joi, ora 03.00, pana vineri, la ora 06.00, scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale severe se pot produce in unele bazine hidrografice mici din judetele Caras-Severin, Mehedinti si Dolj.

De asemenea, pana vineri, la ora 14.00, vor fi sub avertizare cod portocaliu de inundatii raurile din bazinele hidrografice Jiu sector aval Filiasi - amonte Podari (judetul Dolj), Lotru (judetul Valcea), Oltet (judetele Gorj, Valcea si Olt), Teleorman amonte S.H. Tatarastii de Sus (judetele Arges si Teleorman), afluentii raului Vedea din judetul Teleorman, Neajlov amonte Vadu Lat (judetele Arges si Giurgiu).
Sub cod portocaliu de inundatii vor intra, de joi, ora 03.00, si raurile din bazinele hidrografice Bistra, Cerna (judetele Caras-Severin si Gorj), Drincea, Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), afluentii Jiului din judetele Gorj, Mehedinti si Dolj, afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Valcea, Gorj, Dolj, Olt si Arges, bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si Dambovita).

Hidrologii au emis si o avertizare cod galben, valabila tot de miercuri pana vineri, la ora 14.00, pe raurile din bazinele hidrografice Jiu superior, Gilort si Jiu pe sector aval Racari (judetele Gorj si Dolj), afluentii Oltului (judetele Gorj, Valcea si Olt), Teleorman, in aval Tatarastii de Sus si Neajlov aval Vadu Lat (judetele Teleorman si Giurgiu). Tot sub avertizare cod galben de inundatii vor fi, de joi, ora 03.00, si raurile din bazinele hidrografice Bega Veche, Barzava, Moravita, Caras, Nera, bazinul superior si mijlociu al Begai, bazinul superior al Timisului, Poganis (judetele Caras Severin si Timis), afluentii Muresului din judetul Hunedoara, afluentii Oltului din judetul Sibiu, bazinul superior al Argesului, bazinul mijlociu al Dambovitei si Sabar (judetele Arges, Dambovita, Ilfov si Giurgiu).

Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale se pot produce, incepand de joi, ora 03.00, si in alte bazine hidrografice din judetele Hunedoara si Sibiu, a precizat INHGA. Si meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu pentru judetele Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, valabila de joi, ora 03.00, pana vineri, la aceeasi ora. In cele trei judete va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 40-50 de litri pe metru patrat si izolat peste 70 de litri pe metru patrat.

De asemenea, judetele Timis, Hunedoara, Gorj, Valcea si Olt vor fi, de joi, ora 03.00, pana vineri, la ora 10.00, sub avertizare cod galben de ploi si vijelii. In aceste judete vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri