Contractul Primariei Capitalei cu UTI, firma care a operat aproape 10 ani sistemul de management al traficului din Bucuresti, a fost reziliat, a anuntat Gabriela Firea. Noul centru de control si monitorizare a traficului a fost deschis in sediul municipalitatii. Acesta a fost realizat de la zero pe investitia Primariei Capitalei.

"In acest moment, contractul este reziliat, doar acest centru functioneaza. L-am realizat de la zero pe investitia Primariei Capitalei si practic acum putem vorbi de un centru de management al PMB, este gestionat de angajatii nostri, iar informatia merge direct la cei care trebuie sa si ia decizia pentru fluidizarea traficului", a declarat Gabriela Firea, potrivit News.ro.

Gabriela Firea a sustinut ca prin noul centru traficul va fi fluidizat cu 20-30%, insa "este greu sa faci fata unui val atat de mare de masini care tranziteaza Capitala".

In sistemul de monitorizare a traficului din Bucuresti sunt integrate 215 intersectii din totalul de 450, urmand ca pana la finalul anului sa mai fie racordate inca 60 de intersectii, iar restul, pana la jumatatea anului urmator.

Avem 280 de camere amplasate in Capitala in intersectii si in principalele puncte strategice ale Capitalei. In sala sunt reprezentanti ai Brigazii Rutiere, reprezentantii Politiei Locale si ai Administratiei Strazilor. (...) Centrul va functiona sapte zile din sapte, 24 de ore din 24. A fost o investitie de circa 260 de mii de euro, dar este o investitie mica in comparatie cu efectele bune pe care le va avea

Gabriela Firea

Cristian Stroe, consilierul primarul general si coordonatorul centrului, a spus ca in cazul in care o intersectie este blocata, informatiile sunt trimise la Politia Locala sau la Brigada Rutiera, care trimit cel mai apropiat echipaj acolo unde sunt probleme.

Gabriela Firea a mai precizat ca nu este de acord cu instituirea timbrului de mediu pentru zona centrala a orasului, pentru ca, desi ajuta la "aerisire", ar crea nemultumiri si ar fi acuzata de discriminare.

Sursa foto: Agerpres / Liviu Sova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri