Antreprenorii din Statele Unite au gasit un nou canal de promovare a mesajelor lor, site-urile de video-sharing, mai ieftin decat TV-ul, dar cu un potential asemanator, scrie Wall Street Journal.
Valentina Trevino este o artisata de 29 de ani din Chicago. Ea posteaza regulat filme pe YouTube prin care arata cum a pictat un tablou si ce inseamna pentru ea acea pictura. Intr-unul dintre clipurile sale ea vorbeste despre conexiunea bizara dintre balerinele din arta lui Edgard Degas si problemele de custodie cu care se lupta Britney Spears.

Aceasta formula mai putin ortodoxa i-a adus tinerei artiste 8,2 milioane de vizitatori pe YouTube care pot fi considerati potentiali cumparatori. La sfarsitul clipului Valentina Trevino a inclus un link catre eBay, de unde vizitatorii pot cumpara opera de arta.

Tanara a vandut pana acum fiecare pictura promovata in acest fel, 49 la numar, pentru sume intre 500 si 1.000 de dolari fiecare. Pana sa apeleze la aceasta metoda de promovare, artista din Chicago era nevoita sa renunte la pictura pentru a-si putea plati facturile, Acum, spune ea, tablourile ii aduc un venit regulat.

De ce sunt alese platformele de video-sharing pentru promovarea unor produse sau afaceri? In primul rand datorita costurilor reduse pe care le presupune o astfel de initiativa. Fiecare utilizator poate posta gratuit continut pe un site de video-sharing, in timp ce, pentru a cumpara spatiu de emisie pe un canal TV sau spatiu publicitar pe internet trebuie sa platesti. In plus, mesajul este diferit fata de mesajele publicitare traditionale si poate fi oricat de personal doreste proprietarul, spune David Meerman Scott, autorul cartii „The New Rules of Marketing and PR”.

„Nu trebuie sa vorbesti despre produsl tau in cateva secunde numarate. Poti sa te distrezi cu el”, considera Scott.

Bineinteles ca pe un site ca YouTube vorbim despre continut vizionat la cerere, asa ca apare intrebarea „Cum devine anuntul tau popular pe un astfel de site?”. Multi antreprenori considera ca este vorba doar despre noroc, dar se pare ca cele mai de succes vidoclipuri de promovare ale unor afaceri au avut cateva ingrediente secrete.

Unul dintre cele mai de succes elemente ale unui vidoeclip este umorul, considera George Wright, directorul de marketing a companiei Blendtec, care vinde mixere. Dupa ce a postat filmul de promovare pe YouTube, vanzarile cu amanuntul ale companiei au crescut cu 500%, iar anul acesta sunt estimate la 40 de milioane de dolari.

Sobrietatea si orienatarea catre grija familiala care reies dintr-un videoclip de promovare pentru rucsacuri in care copii isi pot lua pachetul de mancare la scoala au facut minuni pentru afacerea lui Joe Curran. Acesta a vandut peste 1.000 de rucsacuri la pret de 170dolari pe unitate din august si pana in prezent.

Siguranta, utilitatea pe care o ofera produsul sunt doar cateva idei de abordare a mesajului mediatic pentru un anunt publicitar postat pe site-urile de video-sharing. Ar mai fi de adaugat originalitatea mesajului si avantajul adus posibilitatea publicarii unui mesaj cu elemente video si audio.

Un sondaj realizat de Kelsey Group, la care au raspuns 501 adulti, arata ca 43% dintre cei care au vazut un anunt video pe internet au ales sa vizualizeze site-ul. Peste 20% au cerut informatii despre un serviciu sau un produs, 18% au mers in magazin pentru a testa produsul, iar 15% au decis sa cumpere produsul promovat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri