Pe fostul sef de santier la unitatea 1 si 2 de la Centrala Nucleara Cernavoda, Revolutia l-a prins ca director la Trustul de Constructii Industriale Bucuresti, ocupandu-se de lucrarile de la Biblioteca Nationala si de la Opera.

Imediat dupa Revolutie a plecat - cu mainile in buzunar si cu cei 300 de dolari pe care-i mai avea de cand lucrase in Libia - in Israel si a facut o antrepriza de 300 de oameni intr-un an de zile.

“Eram inca angajat la stat, insa am plecat pe banii mei, iar ei mi-au decontat cheltuielile ulterior”, spune Nicolae Bostina.

In Israel a ajuns sa ia contracte pe care le echipa cu muncitori si ingineri din Romania, ajunsese sa coordoneze cate 8-9 santiere mari.

In tara sfanta a stat un si jumatate, iar in 1992 s-a intors in tara. “De unde lasasem plin de materiale de constructii in zona bibliotecii cand m-am intors m-am speriat, numai era nimic, totul se furase”, povesteste Nicolae Bostina.

Citeste si:

A mai stat angajat la firma de stat, pe post de director, cam 3 luni, dupa care s-a dus la directorul general sa-i spuna ca o sa inceapa o activitate privata, vazand ca la firma nu se facea nimic.

Cat timp lucrase in Israel adunase aproximativ 10.000 de dolari, bani ce au stat la baza capitalului de pornire a primei afaceri.

“Activitatea propriu-zisa nu am pornit-o cu toti banii aia. Am lasat cea mai mare parte din bani familiei si am zis ca daca nu aduc nici un ban timp de un an de zile acasa o sa aiba cu ce trai”, povesteste Nicolae Bostina.

Pentru inceput a incheiat niste contracte ce presupunea niste lucrari de topografie. Tocmai se punea in practica decretul 834, care obliga firmele sa-si masoare terenurile si sa si le intabuleze. “Pentru ca aveam cunostinte in domeniu mi-a fost usor sa fac aceste lucrari de topografie, asa ca sase luni de zile am mers pe aceasta activitate”.

Sursa: http://www.baniinostri.ro/afaceri/poveste_all.php?ContentID=107