Numarul romanilor din mediul urban care au zburat cu avionul anul acesta a scazut la 12,6% de la 32% in 2010, aproximativ 35% din calatorii fiind facute in interes de serviciu, potrivit companiei de cercetare de piata Daedalus Millward Brown.
Majoritatea romanilor calatoresc in interes de serviciu in Italia, urmata de Franta (17%), Germania (16.9%) si Spania (14.2%).

Pentru concedii si vizite la rude, romanii zboara cel mai des in Spania si Italia.

Aproximativ 68% din populatia Romaniei, din mediul urban, cu varsta intre 14 – 65 ani au facut cel putin o calatorie cu avionul

Peste jumatate dintre persoanele care au calatorit cu cu avionul anul acesta au zburat o singura data, in timp ce aproximativ un sfert au calatorit cu avionul de 2 ori.

Motivele principale pentru a zbura sunt personale fie ca este vorba de concedii, fie de vizite la rude.

In ceea ce priveste companiile cu care romanii au zburat in 2011, peste 60% dintre respondenti au ales companii low-cost, 36,9% cu Wizz Air si 25,6% cu Blue Air, in timp ce intre companiile de linie se remarca Tarom, 21,1% din respondenti mentionand ca au zburat cu aceasta companie.

Studiul care sta la baza datelor a fost realizat de catre Daedalus Millward Brown in perioada septembrie - octombrie 2011, folosind metodologia CATI (interviuri telefonice), pe un esantion de 2000 persoane din mediul urban, cu varsta intre 14 - 65 de ani. Intrebarile au fost puse pe CATIBUS, iar numerele de telefon au fost formate aleator.

Daedalus Millward Brown este una dintre cele mai mari companii de cercetare de marketing din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri