Brazilia a lansat o ofensiva mondiala pentru a atrage, in 2007, spre plajele sale, spre orasele istorice sau spre siturile naturale, noua milioane de turisti straini, adica cu doua milioane mai multi decat in 2006, precizeaza Rompres. Brazilia spera, de asemenea, sa-si dubleze incasarile turistice fata de 2005, pentru a putea depasi cele opt miliarde de dolari propuse pentru 2007, a precizat secretarul responsabil cu policile de turism, Airton Pereira.

Guvernul se bazeaza pe o crestere de 31% a numarului de turisti in 2006, care sa atinga astfel cifra de sapte milioane, si pe o crestere a incasarilor de 63%, care sa aduca la buget 6,3 miliarde de dolari. Pe primele patru luni din 2006, cheltuielile turistilor straini se ridica la 1,559 miliarde de dolari, ceea ce inseamna o crestere cu 19,73 la suta fata de aceeasi perioada din 2005. In 2005, Brazilia a atras deja un numar record de turisti, 5,3 milioane, argentinienii fiind pe primul loc- 992.299, urmati de americani si portughezi.

Guvernul si organismul de turism oficial, Embratur, au lansat din 2003 o initiativa baptista, Caravana Brazilia, cu scopul de a arata vizitatorilor marea diversitate a destinatiilor turistice oferite: plaje, munte, padure virgina amazoniana, rezervatii ecologiste. Operatorii turistici internationali sunt inviti sa cunoasca noile destinatii pregatite de brazilieni. Brazilia dispune deja de o importanta industrie turistica in interiorul tarii. Circa 54 milioane de turisti din Brazilia vor calatori, in 2006, spre destinatii nationale, cifra estimata la 65 milioane pentru 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri