Companiile aeriene Air France si KLM au anuntat, marti, ca vor scumpi, incepand de joi, pretul biletelor de avion, pentru cursele pe distante lungi, din cauza cresterii pretului petrolului, informeaza NewsIn.

In plina perioada estivala, Air France-KLM si alte companii aeriene doresc sa mareasca tarifele lor, pentru a compensa noua crestere a preturilor petrolului. Cele doua companii, care impreuna formeaza cel mai mare transportator aerian european, au anuntat, marti, ca vor recalcula, incepand de joi, "taxa de carburant", care se va reflecta intr-un cost mai mare a biletelor de avion.

In cazul companiei Air France, suprataxa de carburant va creste cu sapte euro pentru reteaua de zboruri de cursa lunga, si va ajunge pana la 58 de euro pentru un zbor, ceea ce inseamna ca biletul de avion dus-intors Paris-New York, spre exemplu, se va scumpi cu 116 euro. Aceasta este a saptea majorare a taxei de catre Air France din mai a anului 2004.

La randul sau, compania olandeza KLM va mari si ea cu pana la 65 de euro costul pentru un zbor intercontinental.

Air France-KLM urmeaza astfel exemplul operatorilor TAP din Portugalia si Malaysia Airlines, care si-au majorat recent propriile taxe de carburanti.

Pretul barilului de petrol a atins, luni, la Londra, un nivel istoric de 74,68 dolari, dupa ce British Petroleum a anuntat sistarea productiei la cel mai mare zacamant petrolier din Alaska si pe fondul instabilitatii accentuate din Orientul Apropiat.

Pretul cherosenului, carburantul folosit de avioane, a crescut cu 12,2% anul acesta, respectiv cu 31,5% din august 2005, conform statisticilor Sindicatului francez din industria petroliera (UFIP).

Aceasta crestere afecteaza negativ companiile aeriene, care au achitat deja, anul trecut, o factura de 92 de miliarde de dolari pentru petrol, cu 50% decat cea platita in anul 2004.

In anul 2006, valoarea cheltuielilor ar putea sa atinga cifra de 112 miliarde de dolari, pe baza unui pret mediu de 66 de dolari pentru un baril de petrol, conform estimarilor Asociatiei internationale a transportului aerian IATA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri