Christian Tour, cea mai mare agentie de turism din Romania dupa cifra de afaceri, a anuntat miercuri ca se va retrage din patronatul Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), considerand ca aceasta nu-i mai reprezinta interesele.

“Azi facem cerere de iesire din ANAT. Nu ne reprezinta interesele”, a declarat directorul general al Christian Tour, Marius Pandel, in cadrul unei intalniri cu presa.

Agentia Christian Tour, controlata de fratii Cristian si Marius Pandel, este cea mai mare agentie de turism din Romania, cu vanzari de 246,7 milioane lei anul trecut.

ANAT este condusa de Alin Burcea, care la randul sau controleaza agentia Paralela 45, cu vanzari anul trecut de 192,6 milioane lei.

Surse din piata au declarat pentru News.ro ca motivul deciziei este legat de dispute intre seful ANAT si Christian Tour.

“Alin Burcea s-a ferit intotdeauna de un singur concurent, cel mai mare, Christian Tour. Sicanele pe care Burcea le-a facut competitorului sunt de notorietate in piata, iar cei de la Christian nu au vrut sa isi mai asocieze imaginea cu cea a ANAT”, au declarat miercuri pentru News.ro surse din piata.

ANAT este asociatia patronala a agentiilor de turism din Romania, ce are ca membri activi 500 de agentii de turism, cele mai importante din tara.

Acestea cumuleaza peste 85% din vanzarile pachetelor de turism si calatorie, estimate la aproape un miliard de euro anual si au impreuna peste 4.600 de angajati.

Industria turismului in Romania are peste 120.000 de angajati si contribuie la economia nationala cu aproape 2% din PIB.

Marti, Autoritatea Nationala pentru Turism a retras, in vederea radierii din oficiu, 1.384 de licente de turism emise companiilor care nu au prezentat polita valabila de asigurare in cazul insolventei sau falimentului, polita pe care orice agentie este obligata sa o aiba si sa o afiseze public.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri