Regiunea Sibiu, cu statutul de Regiune Gastronomica Europeana 2019, este alcatuita din municipiul Sibiu, municipiul Medias, Marginimea Sibiului, Tara Oltului, Valea Tarnavelor, Valea Hartibaciului si Tara Secaselor. In total acestea alcatuiesc o suprafata de 5.432 km patrati, cu peste 460.000 de locuitori si peste 300.000 de hectare de suprafata agricola.

Conform proiectului cu care a candidat pentru titlul de Regiune Gastrononimica Europeana 2019, judetul Sibiu are un buget de 8.659.220 euro care va trebui cheltuit intre 2017 si 2020 astfel:

  • infiintare asociatie: 200.000 euro
  • marketing si comunicare: 200.000 euro
  • programe de finantare nerambursabila ale autoritatilor publice locale (Consiliul Judetean Sibiu, Municipiul Sibiu, Municipiul Medias) destinate proiectelor initiate de cetatenii regiunii pe temele de dezvoltare propuse de programul SRGE 2019: 4.479.498 euro
  • programe initiate si derulate de entitati publice si private sub umbrela Programului: 3.262.000 euro
  • programe de cooperare in cadrul retelei Regiune Gastronomica Europeana si cu alte regiuni ale Europei: 497.722 euro

Prin acest program, Sibiul va organiza evenimente (festivaluri, seminarii, targuri) care sa promoveze cultura gastronomica, productia locala de hrana si hrana bio si traditii pentru a consolida indentitatea culinara a zonei si a atrage turisti.

Odata cu Sibiu, regiunea Egeea de Sud din Grecia a primit titlul de Regiune Gastronomica 2019.

Sursa foto: pavel dudek / Shutterstock.com